Idag var Jonas ledig också och då passar det fint med långkok. Vi tog fram en älgstek igår så dagens middag blev; Älgstek med sås, potatis, kokta grönsaker och hemgjord svartvinbärsgelé
Bryn steken runt om och krydda den lätt med lite salt och peppar. Placera den i en stekpanna med lock, traktörpanna eller annan gryta. Häll på vatten så ca. 1/3 del av steken är täckt. Tillsätt lagerblad och pepparkorn samt när vattnet börjat sjuda en ekologisk buljongtärning.
Låt steken bräsera i mellan 2-4 timmar beroende på storlek.
Koka Eko-potatis och någon god grönsak. När köttet är färdigt, sila buljongen och red den med lite mjölk och mjöl. Smaka av och krydda eventuellt lite extra.
En mycket god och enkel rätt som för tankarna till gamla tiders söndagsmiddagar. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar