fredag 12 februari 2010

Smulpaj med äpplen


Äppelpaj med glass, Let's dance och goda vänner. Receptet på en härlig kväll. Kram på er

Försäljningen av eko-livsmedel har ökat

Bilden lånad här.
Läste i tidningen idag att försäljningen av ekologisk mat stigit med 18 % förra året. Den största stigningen på 5 år.

Hipp hurra säger jag. En stor vinst både för de som äter den ekologiska maten men även för naturen som sluppit undan en hel del konstgödsel och bekämpningsmedel.

Vi hoppas på en rejäl höjning i år igen.

torsdag 11 februari 2010

Lim på hjärnan?!

Som ett litet tillägg till föregående inlägg:

Berättade för mina barn på jobbet att "min lilla pojke Wilhelm" hade ramlat och slagit sig i huvudet varpå han fått åka till doktorn där de "limmat" ihop såret.
Ett av barnen; Har de limmat på hans hjärna? =)
Jag: Nej, utanpå. (?)

Det är så roligt att få ta del av barns funderingar varje dag. De ser saker som vi vuxna inte ser och de förstår saker på helt andra sätt än vi.

Det är en ynnest att få ha det jobb jag har!

Livet som småbarnsförälder

Idag fick jag ett telefonsamtal från Jonas till mitt jobb. Han ringer aldrig mig på jobbet, bara det fick mitt hjärta att ta ett skutt.

Det visade sig att Wilhelm ramlat och slagit upp pannan på vår öppenspis (den finns på vår övervåning) och nu var Jonas, Wilhelm och Wilhelms farmor på väg in på sjukhuset för att sy ihop det. Egentligen ingen fara med lilleman som tog det hela rätt lugnt (efter en stund med gallskrik) men ändå.

Man känner sig maktlös när man sitter på jobbet. En sån här gång skulle man bara vilja släppa allt man har för händer och åka dit och vara med honom. Å andra sidan så vet jag ju att han blir omhändertagen av både pappa, farmor och sjukhuspersonal så det är ju bra.

Pratade med dem nyss och de var hemma nu. De hade "klistrat" ihop såret med något och sedan tejpat över så nu var det lugnt.

Det är nog bara att vänja sig, han kommer garanterat att slå sig fler gånger. Men som mamma blir man ju orolig...

Boktips och recepttips - Allt i ett


Igår kväll lagade jag kycklinggryta till Wilhelm.

Låt ca 150 g zuccini (squash), 1 äpple och 1 kycklingfilé koka i 2 dl vatten tills kycklingen är genomkokt. tar ca. 10 minuter. Servera sedan med potatis, ris, couscous eller liknande. Krydda gärna med färska kryddor. Om man vill ha det lite krämigare kan man göra en bechamel-sås till. dvs en vitsås gjord på smör, mjöl och mjölk.

Boken jag vill tipsa om är egentligen två böcker som kommer i ett Kit. De heter Första och andra Mosboken och är skriven av Johanna Westman. Finns bland annat att införskaffa på Ad Libris för ca. 150 kronor.

Första Mosboken är en pekbok med bilder på olika ätbara saker såsom, broccoli, morot etc. Du kan använda den och visa ditt barn vad barnet ska äta t.ex.
Andra Mosboken är som en kokbok men med recept som är tänkta till bebisar och små barn.

Wilhelm är ganska stor men jag gillar ändå recepten som är i boken. Skillnaden är att jag inte längre mosar och mixar maten utan han äter den som den är. Näringsmässigt och smakmässigt är boken fortfarande jättebra att använda.

Helt klart ett tips till föräldrar som vill prova på att laga lite mat till sina småttingar.

onsdag 10 februari 2010

Korvgrillning hos familjen Nilsson/Kårén

Idag slutade jag tidigt (eftersom jag började tidigt, se detta inlägg) och eftersom vädret var så strålande vackert beslutade vi oss för att ha ett mellis utomhus hemma, jag, Jonas, Wilhelm och Greta.

Vi gjorde upp en liten eld och grillade korv. Till det hade vi kaffe till oss vuxna (eko och fair trade, of course) samt nyponsoppa till lilleman (lite fest får man ha så här på onsdagen).

Nyponsoppan kokade jag på Nyponskalsmjöl, potatismjöl och lite eko-socker. Jättegott och bra mycket nyttigare än tillsatspulvret som säljs ute i vanliga matbutiker. Nyponskalsmjöl kan man bland annat handla på hälsokosten men även på Goodstore som dels finns som fysisk butik i Stockholm vid Nytorget men även som webbutik.

En underbar stund ute på gården sittandes på ett liggunderlag i en snödriva.

Nu ikväll ska jag laga lite mat åt Wilhelm att frysa in. Det är alltid bra att ha färdiglagad barnvänlig mat i gömmorna för de tillfällen när maten vi lagar inte passar honom så bra, t.ex. soppor.

Hur har er dag varit? Har ni kunnat njuta av fint väder?

Nu far jag på jobbet


Klockan är snart 05.30 och nu måste jag fara. Jag ska öppna förskolan. Ta emot alla tidiga barn och ge dem en mysig start på dagen. Ha en härlig dag allihopa. Bjuder den på något särskilt för er del?

tisdag 9 februari 2010

T.shirt från bytesdagen


Bytte till mig Peace tröjan här om dagen. Tycker att tröjans utseende och budskap passar mig riktigt bra. :)

måndag 8 februari 2010

Mina fina barn!

Mellanmål på jobbet idag:

-Fröken det är synd om myrstackarna. * =) * Och när man kör bil kommer det ut avgaser och det är mycket bättre att cykla. För då mår jorden mycket bättre, det har jag sett på tv:n.

Tänk om alla barn och vuxna hade sett det där på tv:n. Kan man skriva till SVT och kräva sådana barnprogram i massproduktion minst en gång per dag?

Gör gott - Köp gott


Bild lånad här.

Med tanke på mitt inlägg här om dagen.

söndag 7 februari 2010

Diverse händelser under söndagen

Följande har inträffat idag:

Promenad på förmiddagen med hela familjen. Sista biten var lilleman påväg att somna och mamma fick därför agera taskig-mamma och hålla honom vaken så att han skulle hinna in och äta lunch innan tuppluren. Man känner sig aldrig så elak som när man försöker få honom att hålla uppe ögonlocken när man riktigt SER hur ljuvligt trött han är.

Besök av släktingar = Gott fika som dessutom till viss del var medtaget av gästerna. Sådana gäster gillar vi mycket. Fler såna! =)

Brödbak som resulterade i en väldigt god "fil-limpa". Recept kommer...

Byteskväll med 5 tjejkompisar. Bytte bort ca. 5 plagg och kom hem med tre nya samt en fin sjal. Otroligt rolig idé. Vi lade fram alla våra kläder och sedan gick vi bara runt och kollade. Hittade man något man ville ha frågade man snällt de andra om någon annan också var intresserad och om de inte var det (det var de aldrig) så fick man ta det plagget. Kul med nya kläder till ingen penning!

Jobb imorgon igen samt kvällsplanering med jobbarkompisarna. Hur har er helg varit?

Byteshandel på hög nivå


Har precis bytt till mig en sjal. :-) vi får se vad jag får med mig mera hem från vår lilla bytesträff.

Nu ska jag handla


Är på Konsum i Näsåker. Jag fullkomligt älskar denna butik. Väldigt bra eko sortiment.
Related Posts with Thumbnails