fredag 31 december 2010

Skaparafton!

De senaste dagarna har vädret varit rätt milt. Sådär kring -10. Vilket har inneburit att Wilhelm har varit utomhus så mycket det har gått tillsammans med sin mormor som är på besök just nu. De har åkt pulka/bob, matat fåglar, busat med Greta och haft det jättehärligt ute. Idag är det dessvärre kallare ute, dryga -15. Men då sysselsätter vi oss med Wilhelms julklappar. Härlig ekologisk pulverfärg som vi blandar med vatten till lagom konsistens. Fantastiska klara färger gjorda av ekologiska bär och fruktextrakt. De är inhandlade hos Ekokul (www.ekokul.se) och vi är verkligen jättenöjda. En av pappas gamla t-shirts funkar perfekt som målarförkläde.

torsdag 30 december 2010

Skavsår på fingrarna...nästan.

Min kväll består av jobb på det som ska bli en matta till Wilhelms rum. Strävt tyg i kombination med att det behövs lite armstyrka just för att det går trögt har gjort att jag nästan har skavsår på fingrarna. Den blir dock snart klar så det gör inget. Hittills är jag supernöjd med hur mattan blir. Grön som en gräsmatta! Ska ta en bild på det färdiga resultatet.

söndag 26 december 2010

Julen 2010 - en liten sammanfattning.

God jul och god fortsättning till er alla!!

Julafton och juldagen har passerat. Julafton firades med Wilhelms farmor och farfar samt farbröder och fastrar. Juldagen däremot blev väldigt lugn och fridfull, vi spenderade dagen hemma, bara vi tre och vår lilla hund.

Wilhelm blev rädd för tomten och pratar om det fortfarande. Något han också pysslat med är att leka med alla sina julklappar. (Läs mera här om vad han fått). Mamma har också halvlegat och lekt ingenjör när hon försökt få ihop den mest avancerade Brio tågbana som ögat skådat. Det blev lite av en sport att försöka använda VARJE bit som fanns i en och samma bana. Då involverades även två broar. Tyvärr måste jag erkänna att jag nog tyckte att det var betydligt roligare än vad Wilhelm tyckte. En av hans favoriter har varit att bjuda på kafferep de senaste dagarna. Han fick bland annat second hand inköpta muffins och kakor i plast samt en jättfin servis tillverkad av återvunna mjölkdunkar, köpt hos Ekokul.

Av sina släktingar fick Wilhelm allt mellan himmel och jord, bland annat Brio-järnväg, skidor, en boll och en av hans favoriter, en liten gitarr (egentligen en riktig ukulele som den musikaliska farbrodern helt generöst låtit Wilhelm ärva). Ukulelen och Wilhelm var rätt oskiljaktiga under senare delen av julafton. Vi lyckades filma honom när han bland annat sjöng Blinka Lilla Stjärna samtidigt som han kompade sig själv på ukulelen. Klockrent!!!

För er som har barn behöver jag ju inte förklara tjusningen med att fira jul tillsammans med barn men för er som ännu inte har (eller som inte vill ha, för den delen) kan jag säga som så att det blir en annan dimension på allt. Ett fint julklappspapper med en bil på kan vara mycket viktigare än det som var inslaget i paketet. Knäck blir helt plötsligt guds gåva till alla julfirare och inslaget med "Bilar" på Kalle Ankas jul blir ganska läskigt.

Själv blev jag överlycklig över världens finaste skötväska från Emmaloppa (skrev om den önskeklappen här.) Välsydd och supersnygg!!

Min jul har hittills varit härlig, hur har er varit? Lugn och stillsam eller motsatsen??
Related Posts with Thumbnails