lördag 10 juli 2010

Nytillskott i sandlådan.


Denna fina lastbil tillverkad i 100 procent återvunnen plast har vi köpt hos Ekokul. (www.ekokul.se). Den är av märket Greentoys och levereras i en kartong som också är tillverkad av återvunnet material. Wilhelm tycker att den är kanon och använder den mycket i sin sandlåda. Igår fick den också följa med till stranden. Miljö-smart leksak som är både fin och lekvänlig.

Avbrotts-dag


Idag är det molnigt och lite svalare. Jag kan tycka att det är skönt med såna dagar när man haft en vecka med sol och värme. Även om vi håller oss i skuggan mycket samt smörjer in oss med solskydd så behöver kroppen (huden) vilodagar också. Klädseln idag består av gamla jeans, second hand tröja, eko-strumpor och mina Simple eko-sneakers. Jag älskar vackert väder och barfota-temperatur men det är skönt för fötterna med strumpor och skor ibland också.

torsdag 8 juli 2010

Second hand kläder.


På Myregårdens loppis finns det både prylar, böcker, möbler och kläder. En kombination som jag gillar. Kläderna ovan är till Wilhelm och kostade 50 kr allt som allt. Lätta att matcha till annat han har och något för stora storlekar så han kan växa i dem. Dessutom i kanon fint skick. Ser oanvända ut.

Loppis fynd.


Kruka, lotus-lykta, änglar samt två små blommor för 75 kr.

Interiören på Myregården.



Fantastiska Myregården!


I Resele har vi ett smultronställe i form av café och restaurang Myregården. I en ombyggd lagård vid Ångermanälvens strand har Torbjörn och Anette skapat ett paradis både för oss Resele-bor men även för alla turister. Loppis på övervåningen, lantligt inredd restaurang på nedervåningen samt en massa härliga sittgrupper ute i trädgården. Vilken atmosfär!

onsdag 7 juli 2010

Hemmagjort cerat.


Härom kvällen gjorde jag en ny sats med cerat som fick härligt fräsch doft av rosmarin. Bivax, mandelolja och lite honung fick också ingå. Återanvända cerathylsor fungerar utmärkt att fylla på. Billigt, eko och närproducerat.

Djur och barn är en bra kombination.


Vi har fyra kvigor och en tjur gående på sommarbete i en hage på vår gård. Man kan kalla dom 'lånekor' eftersom de tillhör Wilhelms farmor och farfar. När vi är ute brukar han peka och säga Muu. En otrolig förmån att ha djur så nära inpå.

Utomhuslek.


Solskyddskräm och solhatt är två mårten när man leker ute nu. Wilhelm har på sig Second hand kläder som vanligt.

söndag 4 juli 2010

Semestern har börjat!

De två första dagarna av semester har härmed passerat (säger man att man har semester även om det är helg eller börjar min semester officiellt imorgon, måndag?).

Det blev inget besök på auktionen igår. Mestadels på grund av den härliga värme som fanns här i Resele, som innebar att Wilhelm och jag strandade ute på gräsmattan med en plaskbalja åt honom och en handduk åt modren(mig). Av någon anledning infann sig heller aldrig "auktionshumöret" och därför insåg jag att det var en bättre idé att stanna hemma. På kvällen besökte vi dock en liten loppis här i byn som Smyrna församlingen har hand om. Där köpte vi två små båtar (att ha i Wilhelms plaskbalja alternativt på stranden) samtidigt som vi lyssnade på Wilhelms farbror som spelade och sjöng fantastiskt, allt från Ted Gärdestad till Jonny Cash. Han sjöng också "Over the Rainbow". Den sången är magisk! Han framförde den på Wilhelms dop också och det var fler än en som rördes till tårar då.

Dagen idag har bestått av diverse olika härliga besök från släktingar, vänner och bekanta som tittat in. Inte av någon särskild anledning utan bara för att. Spontan-besök är uppskattat av mig.

Imorgon är ett oskrivet blad. Planen är att vakna och sedan se vad vi har för väder.

Många kramar till er!
Related Posts with Thumbnails