lördag 4 december 2010

Juleklappar lackas in...






Bilderna är lånade hos Ekokul (servisen och pulverfärgerna) samt hos Ekoleko (fåret).

Ja det var ju det här med julklappar (och födelsedagspresenter till vår blivande 2-åring). Det är ju fantastiskt enkelt att hitta härliga grejor på internet till vår lilleman här hemma i lugn och ro. Även om planen egentligen varit att satsa på mycket second hand denna jul så kom det ju ett litet sängliggande emellan. Jag älskar ju loppis och second hand men då i första hand "live" i butiken. Just nu längtas jag både till Röda Korset här i stan men även till diverse andra fantastiska tillhåll (t.ex. Pingstkyrkans second hand i Övik och Erikshjälpen i Timrå). Dock tröstar jag mig med att de förmodligen finns kvar till efter årsskiftet och fram i vår, och då skall det ske hejdundrande second hand shopping för mig.

Tills dess har jag handlat både hos Ekokul och Ekoleko. Dessa varor är (tillsammans med lite annat smått och gott) antingen på väg hem till mig eller redan hemma i huset nu:


Från Ekokul:


-Lekservis (bilden ovan)tillverkad i 100 % återvunnen plast. Det är helt sanlöst kul att denna servis är tillverkad av återvunna amerikanska "milkjugs" (ni vet sådana där flaskor som de köper sin mjölk i). Dessutom är servisen kontrollerad på alla möjliga sätt så att inget bisphenol eller ftalater eller liknande finns i plasten. Känns både miljövänligt och hälsosamt som leksaks-alternativ med tanke på hur mycket plastleksaker det finns på marknaden som innehåller både det ena och det andra.

-Ekologisk pulverfärg. (bilden ovan) Framställda av naturliga pigment från ekologisk frukt-, blomster-, och kryddodling. Man blandar ut pulvret med vatten till lagom konsistens. Tunn-flytande blir ungefär som vattenfärg och lite mer trögflytande som akryl- eller oljefärg. Längtar efter att få måla tillsammans med Wilhelm. Dessutom följde 2 ekologiska penslar med, tillverkade av återvunnet aluminium och bambu, och burkar till färgen tillverkade av bio-plast (antagligen sådan som ursprungligen kommer från majs).


-Ekologisk fingerfärg.


Från Ekoleko:


-Ekologiska oljekritor (ungefär som kladdkritor skulle jag tro, mycket pigment).


-Mjuk dinosaurie i naturgummi stoppad med ull. Giftfri!


-Hobbypapper tillverkat av fårbajs (!!!) för Wilhelm att måla på.


-4 stycken fordon, bland annat en gaffeltruck och några traktorer. Ekoleko har en second hand avdelning och fordonen hittade jag där, 75:- för hela kitet (dvs.alla fyra).


-Montessori-inspirerat får i trä där man övar att trä snöre i hålen. Jättebra för finmotoriken och perfekt som uppstart innan man börjar bygga halsband och så.
Några av presenterna som alltså kommer att ligga under julgranen här hos oss i år.

Hö-bal på väg.

Wilhelm lekte igår med sin traktor och vagn. När jag frågade vad han körde runt i vagnen fick jag svaret "balar". Han är en riktig "lill-bonde" mycket eftersom Wilhelms farmor och farfar innehar ett Krav-jordbruk med både kor, kaniner och mini-gris. Igår kom jag därför på den enkla idén att virka en bal åt honom. Han blev kanon-nöjd och brummar nu runt med traktor, vagn och bal överallt.

fredag 3 december 2010

Jag älskar retrotyger och barnkläder i kombination.

Bilden lånad hos Viki Petersson.
Jag har hittat något som fått mig att ligga och oooooo:a och aaaaaaaa:a en bra stund. Viki Petersson är en Londonbaserad svenska som syr helt magnifika barnkläder, leksaker, filtar etc. av retrotyger. Jag är helt och hållet nerkärad i allt möjligt som hon har på sin hemsida. Till exempel ovanstående set som kan bli mitt (eller ert för den delen) för ynka 299:-.

Visst minns ni också min kärlek till den retro-blommiga skötväskan hos emmaloppa.se?! Hur som haver så kan jag skriva "check" på den punkten nu. Inhandlad är den och nu väntar jag med spänning på att få den i brevlådan. Dock önskar min kära sambo få ge mig den i julklapp så han får väl slå in den utan att jag ser på (då vet jag ju inte vilket paket det är, eller jo, det kan jag nog lista ut för så mycket paket har jag inte önskat mig).

Liknande kläder och barnartiklar som hos Viki kan ni även hitta hos:

onsdag 1 december 2010

Vad gör jag idag?

Ligger och klipper mattrasor och ser på film utan svensk textning. Det blir lite mer sport på det viset. Och dessutom är alla skämt mycket roligare på engelska. Hur ser er onsdag ut?

tisdag 30 november 2010

Min nya väska!

Efter lite funderingar på hur jag skulle göra handtagen är denna väska nu klar. Virkad med fasta maskor, stolpar och dubbelstolpar i brunt och rosa. Hela väskan är virkad av mattrasor och alltså väldigt miljövänlig. Jag är nöjd!

söndag 28 november 2010

De senaste dagarnas konstruktiva resultat.

Allt detta sängliggande har framkallat en tankeverksamhet hos mig som jag aldrig någonsin varit med om tidigare. Det är precis som att energin måste ut någonstans och eftersom jag inte direkt rör på mig i någon större utsträckning nu så har hjärnan fått överskottet.
Det verkar vara lyckosamt för de senaste dagarna har jag lyckats med att skriva en bok. Japp, ni läste rätt, en bok. Min bror ringde mig, i gasen över vad han trodde var, den "Nya" Stieg Larsson men där trodde han ganska fel.

Egentligen är det nog ganska självklart vad för slags bok jag skrivit. Ledtrådar är:
-Jag arbetar med barn.
-Jag har läst 15 universitetspoäng om litteratur för barn och ungdomar. Är extremt överintresserad av barnlitteratur och dess olika perspektiv. Analyserar gärna barnböcker både fram/bak, upp och ned.
-Jag har en son och väntar ett till barn.
-Jag älskar och fascineras av barn, deras tankar och upplevelser.

Det är alltså en barnbok jag har skrivit. Nu återstår att se vad det blir av den.

Ni får hålla kvar nyfikenheten för själv vet jag inte. Jag ska börja undersöka lite...

Ibland måste man sträcka på benen.

Någon gång under dagen kliver jag upp och rör lite på benen. Så jag inte stelnar ihop totalt. Det är ju advent och allt så då firar jag med prickig second hand-klänning och grå kofta ärvd av vännen M. Hjärtlig advent på er!
Related Posts with Thumbnails