lördag 14 maj 2011

Blossom.

När det är 7 grader och spöregn ute njuter jag av min underbara, miljömärkta orkidé som blommar i kaskader på fönsterbrädet i hallen. Ljuvligt!

torsdag 12 maj 2011

Det våras i trädgården.

Våren är en fin tid i vår trädgård. Jag kör light-variant på vår trädgård för att dels slippa känna stress men mest för att hinna njuta med barnen utan att ha allt för många måsten. Förra året snickrade min fina Jonas ihop två odlingslådor till mig och ifjol fanns där dill, gullök, rödbetor och morötter. Det blir nog samma kombination i år. Wilhelm och jag har förberett dem med bland annat nedmyllad kompost. Mina komposter är för övrigt mina två juveler. Så mycket "skräp" som vi kastar ner där och så fantastiskt fint resultat: svart, ångande kompostjord. Jag har en isolerad kompost dit vi lägger matavfallet först. När det till största delen förmultnat flyttar jag över det till min gallerkompost där det får efterkompostera. Ett perfekt system.

Jag blir så elak!

Idag var det storhandling för min och Signes del. I och med att jag vill handla så mycket ekologiskt och rättvisemärkt som bara går så väljer jag Konsum i och med att de har mycket sådana varor. När jag befann mig i hygiensektionen på jakt efter svanenmärkt tvål, helst i refill-variant upptäckte jag dessa nya lypsyl som enligt förpackningen skulle innehålla ekologiskt shea smör. Förpackningen var lite lagom eko-pimpad i grönt och gult. När jag läser på innehållsförteckningen så står paraffinum liquidum som nummer ett och som nummer två, petrolatum. Vilken fantastiskt ekologisk lypsyl. Jädra skitvara! Jag är ju förespråkare för naturlig hud- och hårvård och den där lypsylen skulle jag möjligen använda som skidvalla och definitivt inte ha på munnen. Skämmes ni som tillverkar dem!

tisdag 10 maj 2011

Cykeltur.

När snön är borta cyklar vi gärna. Wilhelm åker cykelvagn (köpt second hand) och tycker att det är kanon. I vår har jag också införskaffat en miljövänlig vattenflaska från Sigg som givetvis följer med när vi drar ut på utflykt. Rätta budskapet också!

Min MUU.

Jag har en son som nästan jämnt är en storartad och exemplarisk MUU (Miljö Utrustad Unge). För dagen iklädd tröja, skor och keps från second hand samt jeans som jag sytt av ett par av mina egna gamla jeans. Tänk om fler föräldrar kunde introducera sina barn till att bli MUU. Vad bra det vore för miljön.

söndag 8 maj 2011

Miljövänliga pjucks.

Mina Simple eco sneakers är tillverkade av ekologiskt tyg med en sula av återvunnet material bla. bildäck. Att jag dessutom köpte mina second hand via Tradera gör ju saken ännu bättre. Kan man få mera miljövänliga skor? Grymt sköna är de också. :)

Vilken härlig dag!

Vi vaknade upp i morse till en blå himmel som lovade sol och värme. Perfekt eftersom vi planerat utflykt till en närliggande fäbodvall, Mobodarna. Lite bilåkning och sedan lite vandring. Jag med Signe i bärsjalen. Korvgrillning och härlig natur. Mys!!
Related Posts with Thumbnails