lördag 27 februari 2010

Wakey pakey små blommor!


Idag väcker vi våra pelargoner med ljus, värme och vatten. Ser fram emot blomningen i sommar. :)

fredag 26 februari 2010

Wilhelms ny/gamla jeans


Dessa jeans har han ärvt men de var lite väl vida och långa. Vad göra? Givetvis sy dit en mudd. Jag är riktigt nöjd! Second hand strumpor och ärvd body färgad i brunt ingår också i outfiten.

Working woman...

Oj vilken vecka!

Jag är nästan matt. Det har varit något nästan varje kväll efter jobbet. Byalagsmöte, arbetsplatsträff etc etc. Skönt med helg även om jag gillar när det händer mycket och man får engagera sig.

Igår samåkte jag för första gången till jobbet med en av mina arbetskamrater. Vad kul det var! Samtal hela vägen om allt möjligt. Det var nästan som administrativ-tid den där stunden i bilen. Vi avhandlade allt möjligt som vi antagligen annars skulle behövt prata om under dagen ändå. =) Nu ska jag ta mig i kragen och försöka få till någon fler samåknings-dag med henne. Miljön vann otroligt på att jag inte åkte mina två mil dit och två mil hem i min egen bil. Hipp Hurra för det! "Många bäckar små..." är det ju som bekant.

För övrigt har jag dragit på mig en liten förkylning som bland annat resulterade i inställd aerobics i veckan. Wilhelm är krasslig han också.

Jag har bestämt mig för att bara ha det lugnt och skönt med mina två favorit-killar i helgen. God mat och en hel massa mys mys.

Vilka planer har ni lagt upp inför lördan' och söndan'?

Om ni inte är medlemmar än hos Livinggreen.se så är det läge nu.

Just nu så kan man tävla om fina hudvårdspaket av märket Estelle och Thild till ett värde av 1000 kronor om man blir medlem.

Litet fredagstips!

onsdag 24 februari 2010

Jag har blivit mamma igen!


Wilhelm har fått ett syskon som heter Herman. Vi tar hand om honom och på fredag ska han matas. Herman är en surdegskaka som fungerar som ett kedjebrev. Jag kommer att dela min Herman i 5 delar som jag sedan kommer att dela ut bland mina nära och kära. Vi har till och med en Herman på mitt jobb som barnen hjälper till att ta hand om. De tycker att det är jättekul! God kaka blir det också.

Det är tokkallt.


Tog den här bilden hemma imorse. -33, 7 ute och +14, 8 i fönstersmygen. Tur att det inte är så kallt i hela huset utan bara nära de gamla dragiga fönstren.

måndag 22 februari 2010

Jag har ett nytt jobb!

Bild lånad här.

På bilden ovan har ni min nya arbetsplats. Från den första april kommer jag att arbeta på förskolan i Resele (där jag bor). Jag har trivs superbra på min tidigare arbetsplats så det är inte pga det som jag flyttar min tjänst utan det är för alla fördelar som kommer med att arbeta närmare hem. Dessutom kommer jag from april att arbeta 85% och from augusti gå ned ytterligare till 75%. Det känns väldigt viktigt för mig att prioritera min familj och då främst Wilhelm som snart är 15 månader.

Rent miljömässigt blir det en enorm vinst i och med att jag dels har ca. 1,5 mil kortare väg till jobbet dels så innebär detta att jag kommer att kunna promenera och cykla dit på sommarhalvåret. =) Jippie!!! Jag och Wilhelm ska använda cykelvagnen flitigt i sommar. Tidigare inlägg angående transportsätt: Inlägg 1, Inlägg 2

Något som även kommer att vara ett privilegium är att jag kommer att arbeta på den förskola där Wilhelm kommer att gå.

Jag kommer självklart att sakna mina nuvarande arbetskamrater och de barn jag har just nu.

Hur som haver så känns det ändå jättespännande och jag ser fram emot att komma igång.

Dagens middag


Ni skulle känna de ljuvliga dofter som sprider sig i vårt kök. Gulash-soppa med älgfärs som bas. Eko paprika och krossade eko tomater ingår också. Åh vad jag är hungrig. :)

söndag 21 februari 2010

Jag vill syyyyyy....

Igår kväll fick jag ett sådant där skov när jag känner att jag bara måååååste sy något. Jag och Wilhelm rotade/letade i mitt tygskåp för att hitta något projekt. Det blev en hög med diverse olika projekt som jag tänkt ut.

I går resulterade det i alla fall i att jag sydde fast svart mudd i bensluten på ett par av Wilhelms jeans. Som varit för långa och för vida. Det blev superbra. Bilder kommer!

Jag påbörjade även ett "sy nytt av gammalt" projekt. En av Jonas gamla t-shirtar skall sys om till en pyjamas till Wilhelm. Omöjligt?! Absolut inte. Speciellt inte när man har bra syböcker med förslag och mönster. Jag brukar mestadels använda syböckerna som inspiration och sedan kör jag på frihand. Ibland blir det bra och ibland inte alls.

Vi får se hur mycket mer som hinns med idag. Jag och Wilhelm ska åka in till stan på ett-års kalas och dessutom ska jag på ett möte ikväll. Men jag har ett sådant sug efter att sy så jag kanske syr lite efter det. =)

Vad har ni gjort i helgen?
Related Posts with Thumbnails