fredag 11 februari 2011

Litet fynd.

Fick lite permission idag. Ja, alltså Signe fick vara kvar på avdelningen medan mamman skyndade iväg en timme. Handlade nytt garn och kikade in en sväng på Pmu Interlife, second hand. Oj vad mycket kul jag fick med mig därifrån. Bland annat den rosa åkpåsen på bilden. 75 kronor och i nyskick. Jag har tänkt att brodera Signes namn stort på den. Vad tror ni, kan det bli bra? Eller ska jag satsa på att brodera alternativt virka en hög med små blommor i starka färger som jag sedan syr fast? Svårt val...

Tack för alla gratulationer!

Det värmer sannerligen att få så många lyckönskningar. Vår fina dotter och lillasyster har fått namnet Signe. Fortfarande befinner vi oss på sjukhus fast numera på barnavd. Det beror helt och hållet på att Signe är för tidigt född och har lite jobbigt med att orka hålla sig vaken för att äta. Hon ammar men får också mat genom en sond. Hon har vänt med viktkurvan uppåt och förhoppningen är att vi skall vara hemma efter helgen. Längtar efter att få vara hela familjen tillsammans och bara mysa. Hoppas att alla ni andra har det bra och återigen tack för gratulationerna!

måndag 7 februari 2011

Tidsfördriv på sjukhuset.

Vi är fortfarande kvar på sjukhuset eftersom Lillan ännu inte vänt uppåt med viktkurvan samt att hon är så trött att hon har lite jobbigt med att orka äta. Ett litet sätt att fördriva tiden är att virka på den solhatt som ifrån början var tänkt till Wilhelm men som är alldeles för liten och därför kommer att bli Lillans. Garnet jag använder är ett turkost och ett limegrönt garn i 80 % bambu och 20 % ull. Kommer att vara perfekt varma, soliga dagar eftersom det andas bra. Mönstret till hatten finns i Erica Laurells bok "Väldigt virkat". Jag har tänkt att göra en likadan till Wilhelm fast mycket större.

söndag 6 februari 2011

Lite second hand när andan faller på.

Jag handlar ju väldigt sällan fabriksnya kläder till mig själv och barnen däremot handlar jag gärna nya kläder till oss second hand. På det viset får vi lite "nytt" samtidigt som vi sparar på miljön och på ekonomin. I måndags besökte jag, tillsammans med en väninna, en av Röda Korsets kupor och det var ett lyckat besök. Igår besökte jag dessutom en stor loppis som finns inne i Sollefteå. Diverse kläder till Signe allt från 5 kr styck upp till 25 kr, ett gökur 50 kr och en kaffepanna till Wilhelm för en tia. Gökuret skall spraymålas för att sedan pryda någon vägg här hemma. Två par jeans till mig själv för 17 kr respektive 35 kr. Samt ett par högklackade pumps att användas vid Signes dop i sommar, 50 kr. Hittade också några fina örngott och någon tygbit. Så kul!
Related Posts with Thumbnails