fredag 2 juli 2010

Bya-fest i Resele ikväll.


Grillat med tillbehör, gott men antagligen inte eko. Därför medtagen eko dryck, Greenly. Vackert väder som grädde på moset.

Vi är på väg till förskolan.


Sista dagen före semestern. Härligt! Wilhelm iklädd Second hand från topp till tå. Ha en fin fredag!

torsdag 1 juli 2010

En riktig linslus!



Lilla jag på en helsida inne i tidningen Nord Sverige med efterföljande reportage om allt möjligt här i byn, Resele IF, skolan, hembygdsgården etc etc.

Så kul för Resele!!

Resele på förstasidan i Nord Sverige.



Känner ni igen mig? Detta är framsidan på dagens Nord Sverige. Inte en så jättestor tidning men med drygt 12000 prenumeranter i främst Ångermanland är det ändå ett väldigt bra sätt att marknadsföra Resele och vårt inflyttningsprojekt. Tidningen distribueras också till turistbyråer, campingar etc. så den når ju en hel del turister också.

Jag hade absolut inte väntat mig första sidan i tidningen..

Estelle & Thild hos Sollefteås apotekare



På Apoteks-besök inne i Sollefteå häromdagen upptäckte jag att de har Estelle & Thild i sitt barnsortiment. Glädjande dels eftersom Estelle & Thild är ett svenskt märke men också för att de är märkta med Ecocert.

Så nu kan ni med småbarn handla ett eko-alternativ på apoteket i Sollefteå.

Ovädersloppis del 2.

Hemkommen efter det mest intressanta loppisbesöket hittills i sommar upptäckte vi att vi var utan ström. Med mys till tända ljus kunde jag då bjuda våra nya vänner, A och J med tillhörande härliga barn, på fika (utan kaffe dock).

Loppisbesöket (som förövrigt skedde på hembygdsgården i Resele) resulterade i tre söta glasburkar som jag ska förvara min hudkräm i. (När jag kommit mig för att beställa hem ingredienserna.) En blommig, retro kylväska som jag funderat på sedan tidigare kom jag hem utan. Inte för att den inte var kvar eller för att jag ångrat mig utan för att jag helt enkelt glömt bort den i all förvirring som uppstod när åskan dånade, blixtarna sköt vilt, strömmen försvann omvartannat i loppishusen osv. Jag är glad att jag kom hem med de tre viktiga S:en; sambo, son och supergullig-hund.

Ett annat konstaterande man också kan göra är att vädrets makter är stora och vi har en enorm tur som inte har värre stormar än så här. Att några vägar skär av och elektriciteten försvinner är egentligen "a piece of cake" om man jämför med hur de har det i en del länder borta i Asien t.ex. med jämna mellanrum.

Mycket av det här är klimatrelaterat. Forskarna är ju ense om att vi kommer att få se mer av dåligt väder framöver mycket beroende på klimatuppvärmningen och dess olika effekter.

onsdag 30 juni 2010

Vilket väder!


Hagel, åska, blixtar och regn som vräker ned som i en dusch. Vi är fast på en loppis. Får se när vi kommer härifrån. Iofs inte det värsta stället att vara fast på. En loppis alltså. ;)

Auktion i Resele nu på lördag 3/7.

Sommar innebär auktionstider och jag tycker att det är ganska så kul. Förutom att man kan göra rejäla klipp på auktion så är det ju en form av folkfest också. Fikakorgar, campingstolar, idel leenden och trevliga människor som inte bara kommit för att handla utan lika väl för att vara sociala och umgås.

Jag är ju som ni vet ett stort fan av att handla bättre begagnat och där passar auktioner in perfekt. Auktioner är inte bara ett sätt att spara några kronor utan även ett väldigt bra sätt att värna om miljön. Köpa begagnat istället för nytt.

Här i Resele har idrottsföreningen Resele IF årligen en auktion som brukar gå av stapeln i början på juli. I år är det lördag den 3/7 och jag har faktiskt fått ta en tjuvkik på alla blivande fynd. Jag kan lova att det finns ett och annat som gärna får följa med mig hem. Jättemycket grejor och väldigt mycket fint!

Ett helgtips kan därför vara att besöka auktionen nu på lördag, om ni har vägarna förbi Riffen eller Myre IP som det också kallas.

Är lite osäker på när den börjar men det brukar vara visning en timme före. Förmodligen börjar auktionen vid 10 eller eventuellt 11 med visning alltså en timme före auktionens start.

Vi ses!!

måndag 28 juni 2010

Höj rösten!!

Bilden lånad här.

Det kom ett mail till mig från Action Aid. Jag blev så upprörd över det jag läste, även om det egentligen inte är någon nyhet.

Saxat ur mailet:
Den här veckan uppmärksammar vi hur fattiga länder varje år går miste om miljarder i uteblivna skatteintäkter, på grund av storföretags skatteplanering. Den här typen av skatteflykt är ett stort hinder för att bekämpa fattigdom och hunger i världen.

Vår undersökning visar att H&M enbart betalade 585 kronor i skatt i Bangladesh år 2008 – trots att det är ett av företagets största inköpsländer. Samtidigt gjorde H&M en vinst på 21 miljarder kronor.

Här kan ni läsa mer om undersökningen och kampanjen Höj Rösten.

Jag blir genuint ledsen när jag läser sådant här. Även om vi allihopa innerst inne vet att vår livsstil här i västvärlden sker på bekostnad av de fattigare länderna i världen och deras innevånare så är det upprörande att läsa om. Jag vill inte vara en del av detta! Men hur ska man göra? Om vi som konsumenter bojkottar exempelvis H&M får det tillslut följden att många människor blir arbetslösa i de länder vi pratar om. Samtidigt så vill vi ju att de ska ha bra arbetsvillkor och skäligt betalt.

Har ni några idéer?

Det bästa jag kan komma på är att handla Rättvisemärkt, tyvärr är ju inte så jättemycket kläder rättvisemärkta än.
Related Posts with Thumbnails