lördag 28 maj 2011

Spara lite sommar!

Har precis skördat en del gräslök som jag ska frysa in. Det känns så avlägset med höst och vinter men det går ju tyvärr fortare än man tror. Gräslök tycker jag är gott i kalla såser och dippar!

fredag 27 maj 2011

Några av de senaste sy-pysslen.

Jag har, även om tiden egentligen inte medger det, fått till både smått och gott här på slutet. -Randiga byxor med vinröd mudd sydda av två ärmar från en av mina tröjor.
-Kjol med gul molnvelour, fodrad med brunt tyg från en tröja.
-Napphållare gjord av ett spänne från ett par hängslen och en bit av ett örngott.

Det går att återanvända så mycket och tillverka något nytt med. Vi måste bli bättre på det!

Emelies bästa nässelpaj på radio!

Lyckades vara med i P 4 Radio Västernorrland mitt på dagen. Lyssna gärna här.

Jag delar med mig av mitt recept på nässelpaj, som ni bloggläsare kan hitta här.

Kram till er!

torsdag 26 maj 2011

@ Birsta.

Idag har jag och Signe följt med Signes faster till Birsta city utanför Sundsvall. Ett givet besök blir på Återkommande mode, Erikshjälpens butik här i Birsta. Dessutom räknar jag med att kika in på Panduro och någon tygbutik. Det enda fynd jag hittills gjort är dock 4 gängstänger och en 30 tons hydraul domkraft till kära sambon. Dagen har ju bara börjat.

onsdag 25 maj 2011

Hemmagjord balanshoj.

Har sett många varianter av balanscyklar på nätet. Känns förnuftigt att man lär sig hålla balansen bra innan det är dags att cykla på riktigt. Därför blir det inga stödhjul utan istället en cykel utan trampor att sparka sig fram med för Wilhelms del. I helgen var jag på stor-loppis med stark fyndpotential. Där köpte jag en vanlig cykel som vi nu kapat av tramporna på. Sadeln skall också sänkas och sedan är balanshojen klar. Tjoho vad här ska sparkas!

tisdag 24 maj 2011

Ny tunika till Signe!

För ett tag sedan sydde jag en tunika till lillan av ett härligt, mjukt gammalt örngott inköpt second hand. Som inte bara har ett kanonfint mönster utan även en färgkombination som verkligen tilltalar mig. (se här)
Nu har samma örngott fallit under saxen igen. En tunika blev det återigen men denna gång med 3/4 ärm och mudd nedtill. Upptill har jag gjort en form av singoalla urringning som är lätt att dra över huvudet på henne. Mudden nedtill är en bit av en brun tröja som jag haft. Det var inte särskilt svårt och väldigt väldigt kul!!

För övrigt har jag precis inlett ett spännande sy-projekt som förhoppningsvis blir jättelyckat. Hemligt, hemligt! ;)

Kram kram!
Related Posts with Thumbnails