lördag 1 maj 2010

Kvällens spa!


Ikväll har jag och Wilhelm badat i mormors badkar. Olivolja i vattnet gjorde susen för huden. Efter att lilleman lekt klart i badet fick han mysa med mormor medan mamman i sann 'Lisen' anda fortsatte badet. Jag tillsatte en infusion gjord på 2 l kokande vatten och mynta te. Oj vilken härlig stund.

Sista april besök på Grön Gåva

När jag är i Övik passar jag alltid på att handla på Grön Gåva (de har också en webbutik). En härlig mix av ekologiska skönhetsprodukter, ekologiska livsmedel och annat välgörande för både kropp och själ, kännetecknar den lilla butiken som ligger längs Nygatan (på samma sida som Apoteket).

Denna gång passade jag på att inhandla allt från eko-strumpor och ekologiska rotfruktschips till ekologisk solskyddskräm åt Wilhelm. Det är bäst man passar på och bunkrar upp med diverse varor som det är lite svårare att få tag på hemma i Resele/Sollefteå.

Som alltid, bar jag hem dessa varor i en lånekasse av tyg. (Som jag även bloggat om här).

fredag 30 april 2010

Några fynd från idag.


Kikade in på Kupan i Övik idag. Rejäla skor/sandaler 30 kr, solglasögon 10 kr/par.

Helg i Övik!


Wilhelm och jag spenderar helgen i Övik tillsammans med min mamma. Dagens lunch intogs på mysiga café Reuterdahls. Med inredning helt i min stil. Udda stolar och bord inköpta på Loppis. Gammalt, fint porslin att äta god, 'hemlagad' mat/fika på. Underbar atmosfär!

måndag 26 april 2010

I do! I do! I do! Ekobröllop på nätet.


Bilden lånad här.
Vi är inte gifta jag och Jonas. Förlovade är vi sedan Midsommar 2005. Det är inte det att vi inte vill gifta oss för det vill vi. När rätt tillfälle dyker upp.

Visst minns ni att jag tidigare skrivit om den underbara eko-klänningen ovan från Leila Hafzi. Något liknande denna skulle jag vilja ha, den dagen vi gifter oss. (Inte så urringad bara)

Idag hittade jag till Ecobride.se och det är ju inte utan att man blir lite sugen. Ett eko-bröllop vore ju helt fantastiskt!! Hos Hildur har man också gjort en egen eko-bröllops flik. Uppenbarligen är det bröllopstider just nu. Förmodligen många som inspireras av det kungliga bröllopet i juni.

Lugn alla vänner, släktingar och bekanta. Det finns absolut ingenting inplanerat här hos oss. Men drömma kan man ju....

En enkel men genial ekomiddag

Latheten slog till och vad blev det då till middag?

Jo kokt Mandelpotatis (Icas ekologiska) tillsammans med kallrökt lax (Änglamarks ekologiska) samt en ekologisk sås med dijonsenap och lite annat smått och gott.

Snabbt, enkelt och ekologiskt!!

söndag 25 april 2010

Resele - Livskvalitet


Visst har ni varit inne och tittat på alla fina hus som finns till salu här i Resele?! Vi bor, som jag tidigare skrivit, så otroligt vackert. Och vi har världens bästa skola (miljömärkt med Grön Flagg).

Så för er som känner att det är dags för något nytt; Kolla in på Reseles hemsida.

Vem vet?! Kanske drömhuset finns där.

Hjälm eller inte?!

Hade en liten diskussion med en bekant häromdagen om det här med cykelhjälm.

Han använde inte cykelhjälm, hade aldrig gjort och tänkte aldrig börja heller. Eftersom det inte är snyggt och eftersom han aldrig ramlade när han cyklade!

Jag däremot använder cykelhjälm (en som jag köpt på second hand) och tänker definitivt fortsätta med det. Visst hade jag en period för sisådär en 15 år sedan när cykelhjälm kändes som det mest ocoola man kunde sätta på skallen. Det var tills jag kom fram till att det är en väldigt billig livförsäkring och dessutom är det visst coolt! Det är coolt att vara rädd om sig och våga vara vuxen!

Eftersom jag cyklar till och från jobbet så ofta jag kan nu, samt att jag i allmänhet cyklar mycket just nu, (till och från Wilhelms farmor och farfar, till och från diverse möten här i byn etc etc) så känns det ännu mera angeläget att använda hjälm. Ju mer jag cyklar desto större är chansen att något skulle kunna hända. Det behöver faktiskt inte vara så att man är dålig cyklist men det finns ju fler människor (och djur) ute i trafiken och det är inte alltid som de är duktiga chaufförer.

Förresten så förstår jag inte hur jag som förälder ska kunna motivera mina egna barn till att använda hjälm om jag själv inte gör det. Man motsäger sig själv. Barn gör som vi gör och inte som vi säger.

Använd cykelhjälm!!

Morgonsmoothie


Ekologisk turkisk yoghurt, färsk mango och riven ingefära mixas med lite frysta eko-jordgubbar plockade i somras i Åsmon utanför Näsåker. Kan det bli godare? Nyaste numret av Camino i bakgrunden.
Related Posts with Thumbnails