lördag 23 april 2011

Glad påsk!

På påskafton roar vi oss med att gå på skogsstig, kasta kottar, lyssna på hackspetten och kika på myror. Wilhelms skor, jeans och tröja är köpta second hand. Hjärtlig vår på er alla!

torsdag 21 april 2011

Vårtecken!

Det är vår när jag kan plocka fram den ofodrade Helly Hansen anoraken a la 70-tal som jag ärvt av farmor. :-)

onsdag 20 april 2011

Ett litet påskpyssel.

Litet påskkort format som ett ägg. Har först klippt ut en bit kartong i den form jag ville ha. På kartongens vita sida har jag gjort servett decoupage genom att limma och sedan ta servettens yttersta lager och limma fast. När detta torkat har jag sedan använt moulinégarn och sytt langettstygn runt kortet. Jag tycker att det blev sådär härligt påskigt!

Flickdag!

Idag har jag och Signe befunnit oss på Babyrytmik inne i Sollefteå. Jättemysigt för både mig och henne. Nu tänker ni kanske "hur kan hon veta att den lilla två månaders bebisen har det mysigt?". Jo, så här är det; vi sjunger och gör rim och ramsor i grupp. Signe har jag på en filt framför mig, vänd med ansiktet mot mig. Hon ler och skrattar i princip under hela stunden och det om något är ett tecken på välmående. =)

Utöver babyrytmiken var vi även in på Röda Korset. Där är det 50 % på allting så ta chansen att fynda. Två stuvbitar och ett par jeans till Wilhelm blev utfallet.

I skyltfönstren för en större klädaffär kunde man se denna skyltdocka iklädd blommig tunika och flätat läderbälte i midjan och det påminde mig om min tunika som jag gjorde förra sommaren. Jag ligger ett år före.. ;) Kul att jag som second handtomte och egentligen inte alls modenisse lyckas vara lite "inne".

tisdag 19 april 2011

Aprilväder och aprilsjukor.

Här hemma har vi två förkylda barn. För bara två veckor sedan hade vi också besök av magsjuka. Inte kul alls. Som ett led i försöket att mota bort sjukorna började jag och Wilhelm i morse med en smoothie gjord på en mango, två bananer, riven färsk ingefära och turkisk yoghurt. Synd är också att vi haft otroligt blåsigt här vilket gjort att vi inte varit ute särskilt mycket. Storm och hostiga barn känns inte som en alltför bra kombination. Idag är det dock soligt och ingen blåst så idag kommer vi att gå ut ändå för att leka och boosta lite mer d-vitamin. Ha en härlig dag allihopa, har ni något spännande pågång idag?

måndag 18 april 2011

27 1/2 år gamla byxor!!

När barnkläder producerade nu håller formen och kvalittan i 27 år då tänker jag färga håret blått.

Sparkbyxorna som Signe har på sig hade jag också när jag var liten. Tyvärr är det få barnkläder producerade idag som kommer att hålla så länge. Tur att Signes mormor sparade mina bebiskläder för nu får Signe ha dem. Det är återvinning och återbruk på hög nivå!!!

Älskar second hand!!!

Helgens skapelser..

Jag fyndade ju lite hyllpapper på loppis förra helgen (läs mera här). Med lite decoupage-lim och en gammal pärm pysslade vi såhär idag jag och Wilhelm. I pärmen finns en massa bilder på olika duplo-kreationer.

När Wilhelm fått duplo i present har jag sparat delar av kartongerna där det är bilder på hur de byggt. Passar perfekt som liten instruktionsbok/inspirationsbok för lilleman(och hans kära mor).

I fredags blev det också tillfälle att göra lite egengjord salva. Fyllde tre burkar med en blandning av Jojoba-olja, olivolja, honung och bivax. En av burkarna fick bli doftfri medan de två andra fick en svag doft av citron och lavendel. En burk gjorde jag med mera bivax vilket ger en hårdare konsistens, det passar bättre som läppbalsam då. De två andra blev lösare och lämpar sig perfekt till fötter, händer och små barn som är torra här och där.

Har också påskpysslat...det kommer bilder!
Related Posts with Thumbnails