lördag 24 april 2010

Kvällsarbete


Kratta löv i kvällssolen. Härligt! Dagen idag har varit trevlig. Inte så mycket folk och därför har jag inte fått sälja så jättemycket men kul ändå. Köpte lite smått och gott till Wilhelm också. 2 kepsar, byggklossar, regnkläder osv. Förhoppningsvis kommer det fler bytesdagar framöver!

fredag 23 april 2010

Laddar inför morgondagens Bytesdag

Visst kommer ni ihåg (ni som har vägarna förbi) att stanna till på Markusgården i Näsåker och kika på diverse barnartiklar, kläder etc som kommer att finnas till försäljning där imorgon mellan 10-14. Givetvis så handlar det om Second hand.

Dagen idag har bland annat bestått av att jag har beställt den fina eko-reko ryggsäcken från Ekokul. Dessutom har jag för första gången cyklat till mitt arbete. Vilket var en otroligt angenäm upplevelse. Både jag och miljön kommer att vara vinnare vad gäller cyklingen.

Imorgon blir det, som jag skrivit ovan, en heldag i second handens tecken. Oooooo, jag ser framemot det!!!

Ha en härlig lördag allihopa.

torsdag 22 april 2010

Tadaaa, här är vår nya soffgrupp


Lite chesterfield modell i konjaksfärgat läder med trädetaljer. Den orientaliska mattan har vi fått av en bekant. Vi är såå nöjda.

Kvällsmys


Sitter och bläddrar i lite gamla inredningstidningar för att få inspiration till salen och hur det ska se ut. Att 'återläsa' gamla tidningar är väldigt miljövänligt. Fina bilder är ju lika fina nu som de var när tidningen var ny.

onsdag 21 april 2010

Förströelse i bilen


Wilhelm leker med en Second hand Briohund samt några andra leksaker. Iklädd skinn sneakers, jeans, stickad tröja och keps allt köpt Second hand eller ärvt.

På äventyr


Vi har hittat en soffgrupp på blocket. Kärlek vid första ögonkastet kombinerat med lite impulsivitet har gjort att hela familjen är på väg för att titta på den. Håller tummarna för att det är 'the one'.

tisdag 20 april 2010

Inför förskolestarten och sommarens alla utflykter.

Bild lånad här.
Jag hat tidigare skrivit och berättat att Wilhelm börjar på förskolan snart. (Läs mera här)Det känns jättespännande och inför detta så har jag fastnat för en ryggsäck som jag hittat hos Ekokul.

Ryggsäcken är tillverkad av återvunna juiceförpackningar vid ett kvinnokollektiv i Filippinerna under Fair Trade förhållanden. Gå jättegärna in här och läs mer om detta fantastiska projekt.

Tror att denna ryggsäck kommer att passa Wilhelm bra. Perfekt för lite extrakläder och om vi ska på utflykt ryms lite utflyktsmat.

Den finns både i röda, blå, orange, lila och rosa nyanser.

Tips!


De gånger man har bråttom eller är ensam är faktiskt löfbergs lila snabb kaffe som är krav märkt ett jättebra alternativ. Det är riktigt gott!

måndag 19 april 2010

Apelsinjuice ur miljöperspektiv



Bilden lånad här.

Det här med apelsinjuice är intressant. Juice i allmänhet förresten. Det är gott med ett glas på morgonen. Tillsammans med en god smörgås och lite annat smått och gott blir det en bra frukost.

Men hur miljövänlig är juicen egentligen då? Om man köper ekologisk juice så är ju givetvis frukten, som juicen är baserad på, ekologiskt odlad (dvs. utan bekämpningsmedel eller konstgödning). Men det här med hur juicen förpackas är också intressant. För det mesta finns juice i tetror av kartong men det förekommer även plastflaskor. Vilket är då det bättre valet av dessa två? Givetvis kartongen eftersom det är en förnyelsebar råvara (trä), om man dessutom slänger den i återvinnningen blir det ännu bättre. Plastflaskorna däremot, även om man återvinner dem, så är råvaran olja (fossilt bränsle, icke-förenyelsebart). Slutsats: Välj hellre kartongförpackningar.

Så till en sista liten grej. Juice finns både som koncentrat i små förpackningar (som man sedan blandar själv med vanligt kranvatten) men även i stora förpackningar med färdigblandad juice på ca. 1 liter. Vad är bäst ur miljöperspektivet? Jo, de små förpackningarna kräver mindre vad gäller tillverkning och ur råvarusynpunkt men även när det gäller transporten. Det ryms betydligt fler småförpackningar i en lastbil än vad det ryms 1 liters. Dessutom väger de mindre. Alltså släpper de små förpackningarna ut mindre koldioxid vid transporterna än vad de stora förpackningarna gör. Välj alltså små juiceförpackningar med ekologisk juice.

Trots allt är transporterna rätt långa för vår apelsinjuice. Småsakerna som jag beskrivit ovan är värda att beakta när man står där vid juicehyllan och funderar över vilken juice man ska ta. För många bäckar små...blir ju som bekant....en stor å!
Related Posts with Thumbnails