söndag 28 november 2010

De senaste dagarnas konstruktiva resultat.

Allt detta sängliggande har framkallat en tankeverksamhet hos mig som jag aldrig någonsin varit med om tidigare. Det är precis som att energin måste ut någonstans och eftersom jag inte direkt rör på mig i någon större utsträckning nu så har hjärnan fått överskottet.
Det verkar vara lyckosamt för de senaste dagarna har jag lyckats med att skriva en bok. Japp, ni läste rätt, en bok. Min bror ringde mig, i gasen över vad han trodde var, den "Nya" Stieg Larsson men där trodde han ganska fel.

Egentligen är det nog ganska självklart vad för slags bok jag skrivit. Ledtrådar är:
-Jag arbetar med barn.
-Jag har läst 15 universitetspoäng om litteratur för barn och ungdomar. Är extremt överintresserad av barnlitteratur och dess olika perspektiv. Analyserar gärna barnböcker både fram/bak, upp och ned.
-Jag har en son och väntar ett till barn.
-Jag älskar och fascineras av barn, deras tankar och upplevelser.

Det är alltså en barnbok jag har skrivit. Nu återstår att se vad det blir av den.

Ni får hålla kvar nyfikenheten för själv vet jag inte. Jag ska börja undersöka lite...

3 kommentarer:

 1. Hej Emelie! Det låter väldigt spännande! Jag älskar själv att skriva och läser just nu två skrivarkurser på distans: "Att skriva för barn och unga" på högskolan i Kristianstad och "Creative Writing Project" på högskolan i Malmö. Lycka till med skrivandet och livet! Kramar från ett snöigt Lensvika! :) Turid

  SvaraRadera
 2. Låter spännande med en barnbok =)

  Vad är anledningen till att du måste ligga om man får fåga det ? =)

  SvaraRadera
 3. Turid: Ja mamma berättade att du har läst en del sådana kurser. Det kanske är något som ligger i släkten, att ha en skrivarådra alltså?! Kram

  Anna-Karin: Det känns väldigt spännande! Anledningen till att jag måste ligga ned är att jag sedan vecka 23 (vi är i vecka 27 nu) haft för mycket förvärkar och vid en koll hos Spec. Mödravårdern visade det sig att det hela var en aning på gång. Alldeles för tidigt. Så läkaren sjukskrev mig på en gång och sa åt mig att gå hem och lägga míg ned. Till saken hör att vår son Wilhelm, 2 år, föddes i vecka 34.

  Vi håller dock tummarna för att vår Lillis ska ligga kvar ett antal veckor till, men då måste jag ligga ned, hela tiden. =)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails