lördag 27 november 2010

Senaste säng-pysslet.

Vi har vårt lilla medicin skåp i ett köksskåp högt uppe vid taket och plåstren och medicinerna har tidigare varit i en vit låda som jag nu använder till annat. Därför virkade jag en korg med fasta maskor hela vägen förutom sista varvet där jag virkade stolpar. I gladfärgerna gul och rosa. Fyller sin funktion perfekt.

Bageriet i Sorte.

Vi har besök av Wilhelms mormor som både leker med Wilhelm och lagar mat till den sängliggande mamman. Tacksamt och jättebra! För tillfället har vi bageri här. Hemgjord Play-doo deg blir till ormbullar, skruvbullar, hjärtan, gubbar och andra krumelurer. Sök på play-doo i bloggens sökfält så hittar ni ett enkelt recept. Kul och miljövänlig lek!

onsdag 24 november 2010

Mamman leker så gott det går.

I Wilhelms lekrum finns numera en säng precis bredvid hans lekbord. Det ger mig möjlighet att "leka" med honom och prata och ge honom respons när han bygger med lego eller pussel. Och när lilleman är lite myssugen finns jag där bredvid så vi kan ligga och sjunga på sängen med hans favoritsångbok i högsta hugg. Bordet och legot är arvegods. Wilhelms tröja inköpt på second hand och leggings i eko-bomull från Little Bloom.

Ecoloco paket!




Bilden lånad av Ecoloco.


Förra veckan beställde jag lite julklappar och födelsedagspresenter från Ecoloco till Wilhelm (som fyller 2 år den 14/12) .

Igår kom paketet i brevlådan och gissa vem som blev både glad och ivrig. I paketet låg dels kläderna ovan. Yorrik jeansen har jag bloggat om tidigare, här. De är tillverkade av återanvända gamla vuxen jeans och ekologisk mudd i både midjan och bensluten. Superfina men givetvis i en större storlek än den på bilden.

Wilhelm får en mössa också att ha under hjälmen i vinter. Ellie, den bruna med elefant blev det. Mjuk, skön och lagom tunn. Både tofflorna och mössorna kommer från Bellio (företaget finns utanför Örnsköldsvik). Mössan är i ekologisk ull (stickad med Erica Laurells organic yarn) och GOTS-certifierad. Garnet färgas i Ryboholm och mössan stickas sedan i Tranemo. Tofflorna är tillverkade i svenskt, ekologiskt läder som andas bra och formas efter foten (perfekta förskoletofflor). Lädret garvas på Tärnsjö garveri i Uppland och sedan sys tofflorna upp på Docksta skofabrik utanför Örnsköldsvik.
Dessutom så inhandlades faktiskt en julklapp till en av Wilhelms vänner, men den visar vi inte upp förrän hon fått den. Jag smyghandlade också en liten gullig bebismössa till Lillis.
Fina Loa och Fanny på Ecoloco hade också varit snälla och skickat med tillhörande lammullssulor att stoppa i tofflorna nu i vinter. Perfekt, eftersom vårt stora hus än inte är utrustat med golvvärme överallt och därför har ett ganska kallt golv så här på vintern.
Tack tack tack Loa och Fanny!!!

Mysigt!

En god bok och en trofast vän är bästa sällskapet.

tisdag 23 november 2010

Miljövänliga julkort från Watabaran.

Bilden är lånad från Hildur.
Vi brukar skicka julkort för jag tycker att det är så härligt att få skicka en liten tanke till nära och kära som inte finns i min närmaste närhet.

I år har jag köpt julkort från Watabaran. De är handgjorda av 100 % återvunnet papper i Nepal av ett företag med svenskt ägarskap. De skapar både arbetstillfällen men städar också upp i närmiljön kring Katmandu. Vackra och speciella är de! Hos Hildur kan ni köpa dessa fantastiska och miljövänliga julkort.

Här kan ni läsa mera om att köpa julkort från Vi-skogen. Ett kort = ett planterat träd vid Victoria-sjön.

Många överstrykningar i almanackan.

Gårdagens sjukhusbesök resulterade i sängliggning fram till den 8/12 då vi ska dit igen. Det hade inte blivit sämre på något vis utan det har snarare stått still, vilket är positivt. Mitt sängliggande har alltså haft önskad effekt. Nu fortsätter vi på denna vinnande variant. Som synes är det ganska mycket som blivit överstruket i almanackan framöver.

måndag 22 november 2010

Nu ska jag ut i friska luften.

Efter elva dagars sängliggande inomhus skall vi idag åka in till farbror doktorn för att kolla att allt är ok. -15 grader ute och väderprognosen säger snö ikväll.

söndag 21 november 2010

Virkning i heminredningstidning.

Detta juliga foto hittade jag i Drömhem och trädgård nr 13 som jag fått av kära sambon som tidsfördriv. Ser ni vad som finns längst fram i bild? Japp, det är en virkad puff som florerar. Kul tycker jag, som virkar med mattrasor mest varje dag nu och faktiskt har en sittpuff till Wilhelm på gång.

Juligt underlägg till kaffet.

Det mest snabbvirkade projektet jag hittat på hittills. Röd mattrasa som jag först virkat ca. 5 luftmaskor på och sedan tagit ihop till en ring. Fortsatte att virka runt och ökade ibland på med någon maska för att resultatet inte skall bli en skål. Passade perfekt för vår ärvda, vintage kaffepanna av märket Arabia. Duken är ärvd efter morfars bror och det lilla silverfatet som ljuset står på fyndat på loppis.

Vad kan detta va?

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Söndagens innehåll och tacksamheter.

Under ett antal dagar har min kära mor, till lika Wilhelms mormor befunnit sig hemma hos oss för att assistera den sängliggande kuvösen (dvs. Jag) främst med hushållsgöromål och att leka med Wilhelm. Igår sällade också Wilhelms morfar sig till denna skara vilket sannerligen har varit guldvärt. Idag har Wilhelm och morfar bla. åkt pulka ute samtidigt som mormor städat skafferiet med assistans av den sängliggande mamman som läst bäst-före datum för glatta livet. I mitt nästa kök skall jag ha utdragsbara lådor i skafferiet. För inte är det kul att hitta torrvaror gömda längst bak i skåpet med bäst-före datum i våras. Tacksamheten är alltså väldigt stor mot mormor, morfar men även mot farmor och farfar som hjälper oss och gör sitt bästa för att underlätta den lite mer komplicerade vardagen som vi har nu för tiden. Tack tack tack!
Related Posts with Thumbnails