lördag 8 maj 2010

Världens härligaste väder


Trädgårdsfix utomhus tillsammans med Wilhelm och Greta.

fredag 7 maj 2010

Diverse trädgårdsinköp

Idag efter att vi (Jag och Greta) varit på trimning tog vi och gjorde ett litet besök på Bodéns Garden Center inne i Sollefteå. För er som tycker att det låter internationellt och spännande så kan jag tillägga att det är en helt vanlig handelsträdgård fast den ligger inne i stan.

Där inköptes följande:
-Kompostgaller. Min varmkompost är full och jag vill låta en del av innehållet (det som nästan är färdigkomposterat) efterkompostera i en annan behållare.
-Stöd åt mina pioner (i förebyggande syfte, pionerna är ju inte på G än).
-Rabarberplanta. (Läs mera här om varför.)
-Penséer. Numera planterade i en gammal zinkhink, placerad utanför vår entré.
-Kryddväxter. (Lavendel, Timjan, Citrontimjan och Rosmarin). Kommer att planteras i en zinkbalja som skall få agera örtagård i mini-format i sommar.

Dessutom inhandlades diverse ekologiska grönsaksfröer!! Jag blev jätteglad när jag upptäckte att vissa fröpåsar var märkta med "Organic". Det blev brytbönor, morötter, rödbetor, dill, sandsenap (ungefär som ruccola) och lite annat smått och gott.

Nu ser jag fram emot en härlig odlingssommar!

Nytrimmad Greta i solen


Idag har Greta och jag varit till stan på trimning. Visst blev hon fin. Jag kan intyga att hon blev väldigt mjuk också. Glänser som guld i solen.

torsdag 6 maj 2010

Nya miljövänliga skor!!


Ooooo vad jag är lycklig över dessa skor som jag köpt på Tradera. Längtar efter att få dem i postlådan. Håller tummarna hårt för att de ska passa.

Skorna är av ett märke som heter Simple Shoes. Till största delen tillverkas de av återvunnet material. Yttersulan t.ex. består av material från återvunna bildäck.

Det här med skor är lite trassligt nu för tiden. Jag drar mig för att köpa nya, "vanliga" skor i och med miljöpåverkan och att det material som används i tillverkningen av "vanliga" skor i princip aldrig är återanvänt och oftast icke-förnyelsebart. Samtidigt kan skor som man köper second-hand ofta vara ganska slut och därmed inte ett särskilt bra alternativ för mina fötter.

Jag skulle önska att det fanns t.ex. bra joggingskor och vandrarkängor i återanvänt material till största delen. Skor som man kan köpa i alla vanliga sportaffärer och skoaffärer (det finns sådana skor men de måste beställas över nätet och de kostar en förmögenhet.)

Har ni något bra tips om skor eller hur ni tänker kring det?

Hos Adis Gladis kan ni hitta andra, liknande, fina sneakers från Simple Shoes.

Pesto gjord på Brännässlor

Kika in hos Bondjäntan och få ett härligt recept på Nässelpesto. Ekologiskt, naturligt och billigt så här på våren.

Jag ska definitivt prova på!

Gårdagens middag - Linssoppa

Jag älskar att göra goda och matiga soppor. Mycket beroende på att de "lagar sig själva" till stor del och det passar mig som småbarnsförälder med många järn i elden. Dessutom kan man göra stora satser och då blir det matlådor.

Två av mina absoluta favoriter är Linssoppa och Fisk/Skaldjurssoppa.

Har ni någon favoritsoppa?

onsdag 5 maj 2010

Aerobics here I come!


Eko kassen från Dagmar är packad. Nu ska här tränas och sedan bastas. Härligt!

måndag 3 maj 2010

Rabarbern är på gång!!



Heja heja heja heja...

Jag längtar efter rabarberkräm och rabarber paj. I år ska vi införskaffa fler rabarberplantor för den vi har ger för lite. Ser framför mig både rabarbersaft och rabarberkompott (att fylla diverse bakverk med, eller bara att äta lite ljummen till vaniljglass).

Spirande grön vår-smoothie!



Eftersom grönskan än inte kommit upp så mycket här får man leta efter den med ljus, lykta och förstoringsglas. I nipan vid vårt hus lyckades jag hitta några små, späda nässlor, på väg upp ur jorden.

Tillsammans med 1 avokado, 1 banan, riven ingefära och några frusna havtornsbär fick nässlorna (efter att jag förvällt dem) bli en härlig vår-smoothie som inmundigades efter att jag kommit hem från jobbet.

Nässlor och späda maskrosblad ska jag använda mig av mycket i vår. Förhoppningsvis i lite nya recept. För hur mycket eko-mat man än kan hitta i butiken så är det ju ändå bäst med naturens egna skafferi!!

Det var dom solglasögonen...


Tur att man köpt dem Second hand för 10 kr. Då gör det inget att lilleman är lite hårdhänt.
Related Posts with Thumbnails