Jag har tidigare nämnt den fantastiska soppan både i detta inlägg men även i inlägget inför Nyårsafton. Efter önskemål så kommer nu äntligen receptet:
Fisk- och skaldjurssoppa (6-8 port)
400 g fisk (jag använde eko-torsk)
1 burk musslor eller 1 nät med färska (jag använde en förpackning med frysta, gick fint)
1 burk färska eller 200 g frysta räkor
1 purjolök
1 pkt saffran
2 dl vitvin
3 msk smör eller olivolja
1 fänkål
4 morötter
1/2 rotselleri
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
2 fiskbuljongtärningar (första gången använde jag hemkokad buljong som jag gjort på kräftskal)
4 vitpepparkorn
8 dl vatten
1 krm timjan
1 krm basilika
Skölj och hacka purjolöken och fräs den i en stor kastrull med smör eller olivolja. Häll i saffran och sedan vitvinet. Låt puttra i 5 minuter. Skala och hacka under tiden morötter, fänkål, rotselleri, paprika och gullök. Tillsätt med resten av ingredienserna utom fisk, musslor och räkor. Låt sjuda i 1 timme. Skär under tiden fisken i 3 * 3 cm stora bitar, skala räkorna och öppna musselburken (eller borsta de färska musslorna). 5 minuter innan servering läggs musslor i, efter det fisken och precis innan det är dags att äta, räkorna.
Servera med ett gott bröd och kall dryck till!
Gudomligt!
Det lät som en soppa Ante skulle gilla. :)
SvaraRaderaHar du och W förresten lust att komma hit nästa helg (lördag eller söndag) och fika lite? Tänkte fråga S och hennes barn med om de har lust. :)
*kram*
Jenny: Ante skulle älska den!! Jag ringer dig om fika... =O)
SvaraRadera