torsdag 11 februari 2010

Livet som småbarnsförälder

Idag fick jag ett telefonsamtal från Jonas till mitt jobb. Han ringer aldrig mig på jobbet, bara det fick mitt hjärta att ta ett skutt.

Det visade sig att Wilhelm ramlat och slagit upp pannan på vår öppenspis (den finns på vår övervåning) och nu var Jonas, Wilhelm och Wilhelms farmor på väg in på sjukhuset för att sy ihop det. Egentligen ingen fara med lilleman som tog det hela rätt lugnt (efter en stund med gallskrik) men ändå.

Man känner sig maktlös när man sitter på jobbet. En sån här gång skulle man bara vilja släppa allt man har för händer och åka dit och vara med honom. Å andra sidan så vet jag ju att han blir omhändertagen av både pappa, farmor och sjukhuspersonal så det är ju bra.

Pratade med dem nyss och de var hemma nu. De hade "klistrat" ihop såret med något och sedan tejpat över så nu var det lugnt.

Det är nog bara att vänja sig, han kommer garanterat att slå sig fler gånger. Men som mamma blir man ju orolig...

6 kommentarer:

  1. Stackars Wilhelm. :(
    Hoppas att han inte har allt för ont i sin panna nu...

    SvaraRadera
  2. Det går fint. Han har en enorm bula mitt i pannan mellan ögonbrynen och det ser ut som att någon kladdat läppglans på honom för limmet glänser. Vi håller tummarna för att vår lille vilde inte slår upp det igen bara.

    SvaraRadera
  3. Usch så otäckt!!! Vi får verkligen hoppas att han slipper slå sig mer nu!

    SvaraRadera
  4. Men fasters lillhjärta:( Vad är det som händer?!? Skönt att allt verkat ordnat sig till det bästa för er alla:) Då blir faster trygg:) Kram kram till er alla, men mest till Wille från faster och farbror:)

    SvaraRadera
  5. Oj då, så det kan gå - skickar här massor av varma "tröstekramar" från mormor och morfar.
    Har själv haft "hjärtat i halsgropen" många gånger när ni var små. Barn är ju så mjuka och det finns så mycket som är hårt... Livet är ju ett stort äventyr som skall upplevas, och då kan det hända både det ena och andra utmed vägen. Som tur är brukar det mesta ordna sig...
    Kramar från mamma

    SvaraRadera
  6. Jenny, Therese och mamma: Tack för kramar och tankar. Allt är lugnt med lilleman idag!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails