lördag 22 maj 2010

Bättre sent än aldrig!


Vi har 17 fönster i vårt hus. Den här helgen är mina föräldrar här och då passar jag på att putsa åtminstone de 8 vi har på nedervåningen. När jag putsar använder jag vatten, några droppar diskmedel och ett par deciliter tvättnötslösning (TNL). Blandningen är både effektiv och miljövänlig. När jag tvättat ordentligt så eftertorkar jag med torrt tidningspapper. Resultatet är kristallklart!

Hemmagjord glass!


Himmelskt god polka glass i perfekta portions formar. Recept på hemmagjord glass finns under recept fliken. Det enda jag tillsatt är krossade polkagrisar. Underbart i sommar så prova gärna!

Vad är det här?


I urdiskade creme fraiche burkar har jag något gott.

Godaste röran till grillat.


Ikväll har vi grillat älgfile och ätit ugnsrostade potatishalvor toppade med olivolja och flingsalt. Till detta serverade vi en röra på feta-ost, vitlök, turkisk yoghurt och en nypa gräslök. Gudomlig!

torsdag 20 maj 2010

Jorden värms så sakteliga upp och köket brinner!

Har precis börjat läsa Mark Lynas bok om den globala uppvärmningen, "6 grader". Han gör en väldigt intressant liknelse i inledningen. Han jämför klimatuppvärmningen med om ens eget kök skulle börja brinna. Vet man om att köket brinner finns det väl ingen som sitter i godan ro och hoppas att det skall slockna av sig själv, man hämtar ju vatten eller försöker kväva elden med en filt eller något.

Precis så är det med klimatuppvärmningen, vi måste själva göra en insats för att det skall ske något. Vi kan inte sitta och vänta på att något ska hända av sig själv.

Det blir spännande att läsa vidare i boken.

onsdag 19 maj 2010

Det är något i luften som surrar.


Hela vår lönn är översållad av små gula honungsdoftande blommor vilket har fått följden att traktens hungriga humlor hittat hit. Hela trädet surrar!

Sandlåda måste man ju ha.


Produktiviteten är god hemma hos oss just nu. Jonas har snickrat en sandlåda till Wilhelm av spillvirke. Nu fattas bara sanden.

tisdag 18 maj 2010

These boots are made for walking...


...and biking! Tidigare idag påväg från jobbet. Mina nya och oanvända Simple sneakers som jag fyndat på Tradera för mindre än en fjärdedel av nypriset. Jag älskar dom! Gjorda till stor del av återvunna material och resten ekologiska. Det här blir helt klart sommarens favoriter.

söndag 16 maj 2010

Nytt stuk på handtaget.


När man har en lilleman som lärt sig öppna dörrar samtidigt som två av hans favoritaktiviteter är att duellera med toaborsten alternativt vattenlek i toastolen så får man vara lite innovativ. I detta fall snurra på handtaget. ;)

I knew it!

Det här med att handla second hand är enligt Svenska Naturskyddsföreningen väldigt bra.

Så bra att de har kunnat räkna ut att ett plagg som handlas second hand sparar in på närmare 97 procent av energin som det skulle gått åt för att nytillverka samma plagg.

Jag visste det!! Second hand slår allt ur miljöperspektiv.

Läs mera här på SNF:s hemsida.

Mina fina odlingslådor.


Min fina Jonas har snickrat två odlingslådor till mig av spillvirke. I sommar ska det odlas morötter, rödbetor, lök, bönor, sallad och dill i dom.

Ute på gården.


Wilhelm gillar att vara med i trädgården. Här är han påväg till sina smultron med sin vattenkanna.
Related Posts with Thumbnails