lördag 7 maj 2011

Bytesdag i Näsåker.

Vi har varit på bytesdag. Skörden blev god, allt som behövdes hittades. Stövlar, gympaskor, fin byxor, shorts och jacka/överdragsbyxa till lilleman. Lillan fick diverse bodies, byxor, strumpbyxor och någon klänning. Nu kan alla väder och aktiviteter inträffa utan problem. Eftermiddagen kröntes med ett besök hos grannen där vi (jag och Wilhelm) fick klappa och titta på hennes 40 (!) nyfödda lamm. Såå gulliga! Trevlig lördagkväll på er alla. Kram!

torsdag 5 maj 2011

Nytt användningsområde på kjolar!



Jag har fått dille på att använda kjolar som klänningar/tunikor. På den övre bilden ser ni en av mina favorittunikor som är gjord av en gammal tantkjol fyndad second hand som jag helt enkelt klippt loss fickorna på och därigenom skapat ärmhål.

Klänningen (kjolen) på bilden nedanför har jag inte gjort något alls med, utom att dragit upp den så den blivit till en tubklänning.

Jag gillar saker som går att göra om till något annat alternativt något bättre. Har ni några exempel på såna saker som ni gjort något nytt av, eller skaffat ett nytt användningsområde för?!

måndag 2 maj 2011

Kvällens hopkok.

Kvällens middag blev en lyckad blandning av rester. En kastrull med aromatiskt potatis- och rotsellerimos blandades med lite förvällda nässlor som blivit över. Riven ost och två ägg lades till och vips hade vi världens godaste smet. Små klickar stektes sedan i smör till grönsaksburgare som vi serverade med lingonsylt och bacon. Mums!

Utebad & innebad.

Hemma hos oss har vi inget badkar (än). Tur att Wilhelms farmor/farfar och mormor/morfar har två stycken som vi kan våldgästa ibland för W är en riktig liten fisk när det gäller bad. Hälla vatten i diverse saker är en favorit när han badar. Nu återstår dock att se om han badar ute i sommar. I fjol gjorde han inte det, för kallt, tyckte han då.

söndag 1 maj 2011

Första maj välkommen!

Jag känner mig vårig idag. Har plockat fram en tunika/klänning och leggings inhandlade second hand samt ett av mina flätade läderbälten också det second hand. Idag blir en fin dag!
Related Posts with Thumbnails