torsdag 24 december 2009

God jul på er allesammans.

Ville bara önska er alla en riktigt God Jul.

Nu blir det ett litet blogguppehåll för julfirande både här och där.

Massor med julkramar till er från mig.


tisdag 22 december 2009

Nu är min sal klar.....


Det är så fantastiskt så jag vet inte vad jag ska säga. Imorgon ska det dammsugas och skuras och sedan in med möblerna och granen. Jag ÄLSKAR min nya sal!! I jul ska vi sitta och äta julgodis och elda i kakelugnen.

Adventsstjärnorna är från Watt & Veke.

Jag har på mig en klänning/tunika från VeroModa i Organic cotton, vita ribbade strumpbyxor samt grå mönsterstickade strumpor som är ett arv.

Liten secondhand-runda före dopparedan'



Idag och igår (Har nog aldrig hänt förut, TVÅ dagar i rad!!!) har jag besökt röda korsets kupa i Sollefteå samt två olika antikaffärer i nämnda stad för att inhandla diverse julklappar. (Som jag därför heller inte kan berätta om). Något jag kan berätta om är de små fynd jag av en händelse gjorde på samma gång. Denna gång till mig själv (Ofta blir det annars kläder till Wilhelm).

Supersnygg, svart volangblus à la 80 tal och till den ett rött lackbälte samt söta, röda plastörhängen i samma 80-tals touch. Är lite lur på att ha på mig detta på jul tillsammans med ett par snygga byxor men har ännu inte bestämt mig.

Fynd nummer två är en söt prickig klänning men den är kanske lite väl somrig för att använda nu.

Dessutom hittade jag ett superfint, flätat bälte, ett smalt mockabälte samt ett silverglittrigt resårbälte att ha till ovan nämnda blus eventuellt på nyår.

Igår hittade jag också en svart klänning/tunika från 60 alternativt 70-talet. Den ska kortas något och sedan är den klockren. Väldigt fina, dekorativa knappar.

Vad tycker ni?? Vad ska jag ta på mig för något??

Julgran anno 2009


Inhämtad på vår egen mark. Känns både EKOnomisk och EKOlogisk. I natt får den töa av i vår hall. Imorgon ska vi klä den. Idag har jag dessutom köpt nya julgransslingor (givetvis på second hand). Ooooo så fin den ska bli!! *Klappar händerna av förtjusning*

Imorgon kommer mina kära föräldrar och mina syskon som ska fira jul här med oss. Riktig Madicken-jul i Sorte (Den lilla byn som jag bor i heter det, Resele är själva socknen) blir det.

måndag 21 december 2009

Julklappsleken- Roligt jultips

Nu ska jag tipsa om en jättekul lek som vi brukar leka på jul.

Förutsättningarna för att man ska kunna leka är följande. Alla personer som ska vara med köper minst två (helst fler) julklappar per person som de slår in. Man måste också ha tillgång till två tärningar.

Prisklass på julklapparna bestämmer man tillsammans men det kan vara allt från en tia till en femtiolapp styck. Förslag på saker att köpa kan vara allt från en tub tandkräm, en lott, en godispåse, en tvål, ljuslykta osv osv. Anpassa gärna julklapparna efter vilka som leker. (Är barn med? Är det bara tjejer? etc. etc.)

Sätt er runt ett bord eller i en ring på golvet. Lägg alla (inslagna) julklappar i mitten. Tärningen ska gå runt i ringen och alla får slå ett slag sedan måste tärningen vandra vidare till nästa. Före detta har man bestämt en av siffrorna 1-6 som gör att man får ta en julklapp. Ex. Vi har bestämt siffran 6 vilket innebär att så fort en person slår en sexa får de ta en julklapp. Man får dock inte öppna den. Tärningen går runt i ringen tills dess att alla julklapparna har hamnat hos någon person. Efter denna omgång kan det vara så att vissa fått fem julklappar och några inte fått någon, men lugn, det ordnar sig.(antagligen)

Nu öppnar vi alla julklappar.

När alla julklappar är öppnade börjar en ny omgång och denna gång är det på tid. En person ställer, förslagsvis, mobilen på tid. t.ex. 8 minuter. Men OBS. Tiden skall inte avslöjas för de andra deltagarna. Ett visst moment av stress gör det hela så mycket roligare. Nu bestämmer vi en ny siffra på tärningen. Ex. Vi säger ett. När en person slår en etta får den personen ta en julklapp från någon annan. Vilken julklapp som helst av vilken person. Tärningen fortsätter att vandra runt tills mobilen ringer och tiden är ute. Julklappar kommer att byta ägare ofta under omgången men när klockan ringer har man fått de julklappar man har framför sig.

Jo, visst är det så att man kan bli utan. Men vem har egentligen sagt att världen är rättvis?! ;o)
Leken i sig är hur sjukt kul som helst och då spelar det egentligen ingen roll om man får någon julklapp eller inte.

Lycka till!!!

Moi!

Här har ni mig i min superfina Silly Signe t-shirt från c/o Berge som jag köpt hos Hildur. Så mjuk, skön, bra passform. Åhhhh vad jag är nöjd!!! Kommer att bli en favorittröja när jag går tillbaka och jobbar. By the way så är det två veckor mammaledigt kvar. Sen är det dags.

Jag ska förresten klippa mig imorgon så det här är liksom en "Before" bild. Färgar aldrig håret sen jag hörde att forskare hittat avlagringar av hårfärg i urinen hos människor som rätt nyligt färgat håret. Kan aldrig vara nyttigt att ha inne i kroppen, alla de där kemikalierna. Och dessutom så är det skitdåligt för miljön! Tills vi får en eko-frisör här i faggorna kommer jag att vara mellan-blond, vare sig jag vill eller inte. Fast det vill jag nog, är rätt nöjd med min hårfärg.

Wilhelm i några av hans färgade kläder

Wilhelm i sina färgade hängselbyxor (Kappahl à la 80's) med randig färgad body till. I know! Lite overkill med båda ihop men de matchar ju så bra...=)

söndag 20 december 2009

Tankar för idag!

Igår gjorde jag, precis som jag skrev i gårdagens inlägg, julgodis. Knäck, ischoklad och chokladkola. Mycket gott om jag får säga det själv (och det får jag!).

Idag har dagen bestått av lek med lilleman (hostig fortfarande) samt inslagning av en massa julklappar. Efter jul ska jag berätta om alla fina julklappar jag införskaffat. Ni kanske kan få tips till någon födelsedag nästa år. Och det kommer ju faktiskt fler jular. Nästa om ca. 370 dagar och det går rätt fort.

Är annars inne i en period när jag känner för att sy om hela världen ungefär. Satt framför dansbandskampen igår och bläddrade i mina syböcker. Love them!! Har fått (lånat) de flesta av min underbara mor. Vi får se om jag lämnar tillbaka dem?! De innehåller hur mycket roliga mönster och idéer som helst från "the golden days". -70 och 80-talen. *Yeah*

Ikväll när lillemannen sover kanske jag måste sy något. Bara för att lätta på trycket liksom!! =)
Related Posts with Thumbnails