måndag 21 december 2009

Julklappsleken- Roligt jultips

Nu ska jag tipsa om en jättekul lek som vi brukar leka på jul.

Förutsättningarna för att man ska kunna leka är följande. Alla personer som ska vara med köper minst två (helst fler) julklappar per person som de slår in. Man måste också ha tillgång till två tärningar.

Prisklass på julklapparna bestämmer man tillsammans men det kan vara allt från en tia till en femtiolapp styck. Förslag på saker att köpa kan vara allt från en tub tandkräm, en lott, en godispåse, en tvål, ljuslykta osv osv. Anpassa gärna julklapparna efter vilka som leker. (Är barn med? Är det bara tjejer? etc. etc.)

Sätt er runt ett bord eller i en ring på golvet. Lägg alla (inslagna) julklappar i mitten. Tärningen ska gå runt i ringen och alla får slå ett slag sedan måste tärningen vandra vidare till nästa. Före detta har man bestämt en av siffrorna 1-6 som gör att man får ta en julklapp. Ex. Vi har bestämt siffran 6 vilket innebär att så fort en person slår en sexa får de ta en julklapp. Man får dock inte öppna den. Tärningen går runt i ringen tills dess att alla julklapparna har hamnat hos någon person. Efter denna omgång kan det vara så att vissa fått fem julklappar och några inte fått någon, men lugn, det ordnar sig.(antagligen)

Nu öppnar vi alla julklappar.

När alla julklappar är öppnade börjar en ny omgång och denna gång är det på tid. En person ställer, förslagsvis, mobilen på tid. t.ex. 8 minuter. Men OBS. Tiden skall inte avslöjas för de andra deltagarna. Ett visst moment av stress gör det hela så mycket roligare. Nu bestämmer vi en ny siffra på tärningen. Ex. Vi säger ett. När en person slår en etta får den personen ta en julklapp från någon annan. Vilken julklapp som helst av vilken person. Tärningen fortsätter att vandra runt tills mobilen ringer och tiden är ute. Julklappar kommer att byta ägare ofta under omgången men när klockan ringer har man fått de julklappar man har framför sig.

Jo, visst är det så att man kan bli utan. Men vem har egentligen sagt att världen är rättvis?! ;o)
Leken i sig är hur sjukt kul som helst och då spelar det egentligen ingen roll om man får någon julklapp eller inte.

Lycka till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails