lördag 11 september 2010

Knasiga Kojan - hett tips för barnfamiljen.


Jag och Wilhelm befinner oss i Övik hos mina föräldrar och på förmiddagen passade vi på att göra ett premiärbesök på Knasiga Kojan, ett lekland för barn mellan 1 och 14. Oj, vad kul vi hade, både jag, Wilhelm och Wilhelms mormor. Lilleman hade ett konstant leende på läpparna. Tunnlar, rutshkanor, broar, studsmattor och en massa annat kul. Kanon för grovmotorik och även självförtroende. Väl värt ett besök. Café och restaurang finns för dem som vill spendera en heldag.

fredag 10 september 2010

Behöver ni nya kläder till barnen inför hösten/vintern?!

Bilden lånad här.

Den 25 september 9-14 har Recykling mums klädmarknad på Nolaskolan i Övik. Barnkläder upp till 170 cl står på agendan. Recykling mums är en ideell förening med över 500 medlemmar. Denna gång är det fullt för säljare men gå gärna och handla. I december brukar de ha leksaksmarknad och i april och september är det kläder som gäller. Om artiklarna inte blir sålda kan säljarna antingen ta tillbaka dem annars så skänker Recykling mums allting till välgörenhet (mycket bra).

Ska även passa på och göra reklam för den loppmarknad med barnartiklar som kommer att ske i Näsåker på Markusgården samma dag 25/9. Då är det allehanda barnkläder, skor, leksaker, böcker, filmer, barnvagnar etc. som skall byta ägare.

Så beroende på var ni bor har ni alla möjlighet att fynda fantastiska barnsaker till bra priser. Både EKO-logiskt och EKO-nomiskt!

Snart är det dags...

Nu närmar sig Valet med stormsteg. Ni vet säkert alla vilket val jag menar; Valet till riksdag, landsting och kommun den 19 september.

Själv tycker jag att det är snårigt men också intressant att läsa politiska inlägg i tidningarna, se debatter på tv och leta fakta på egen hand på nätet kring de olika partierna.

Att rösta är viktigt även om man väljer att inte ge något parti sin röst (rösta blankt).

För er som tycker att det vore intressant finns Valkompassen (i detta fall Sveriges radios variant), ett test med 50 frågor som sedan utrönar hur mycket (procentuellt) socialdemokrat, miljöpartist, moderat etc. som man är. Lite intressant, även om man kanske inte ska lägga allt för stor vikt vid resultaten.
Related Posts with Thumbnails