fredag 10 december 2010

Elefantklänning!

Den rätt så enkla klänningen i brun velour har jag broderat en elefant på i turkos second hand-fyndat mouliné garn. Efter lite funderande klädde jag den lilla oansenliga plastknappen med samma garn. Jag är nöjd med resultatet men kan inte bestämma mig för om den är klar eller om jag ska brodera en bård med langett-stygn runt nedre fållen. Vad tycker ni?

torsdag 9 december 2010

Liten uppiffning på gång.

Denna superhärliga klänning i brun velour köpte jag på sensommaren för 5 kr på en loppis. Skulle tro att den är sent 70-tal alternativt tidigt 80-tal. Vi vet ju inte om Lillis är en pojke eller en flicka men om det blir en pojke kan ju denna klänning alltid komma väl till pass som en fin present. Jag har en liten plan för hur denna klänning skall bli ännu finare. Det involverar bland annat korsstygn eventuellt knappar och kanske langettstygn. Än så länge är det dock osett hur slutresultatet blir. Om ni har andra förslag på hur man kan piffa upp kläder på olika sätt får ni gärna dela med er.

Farbror Doktorns ordination.

Jag var hos min läkare igår för att kolla att allt fortfarande är ok och att inget är på gång. Jippie vad glad jag blev när hon sa att allt såg fint ut, det har till och med blivit bättre, vilket innebär att mitt sängliggande har gett önskad effekt.

Dock ansåg hon att det var viktigt att jag fortfarande låg ned: "För helt ärligt Emelie så är ju anledningen till att det ser så bra ut, just det faktum att du ligger ned så mycket. Skulle du börja sitta och stå i större utsträckning nu, så hamnar vi förmodligen i liknande läge igen."

Det liknande läge hon pratar om var när jag i mitten av november hade sammandragningar (förvärkar) som strålade bakåt ryggen, sådär en fem-sex stycken per timme. Vilket hade kunnat resultera i en prematur födsel. Som tur var kontaktade jag specialist mödravården och blev då sjukskriven och satt på bricanyl (värk-hämmande medicin). Jag har haft liknande känningar en gång till sedan dess men det har lugnat ned sig.

Wilhelm (som fyller 2 år till veckan) är född i vecka 34 (en vanlig graviditet är 40 veckor) och även om vi hade turen att han var stark och frisk och allt gick jättebra, så hoppas jag denna gång att Lillis ska stanna i magen åtminstone till v. 34 och helst längre. Naturen har ju menat att bebisen behöver växa på sig i mammas mage i 40 veckor.

Med Wilhelm gick det ju bra att ligga på neonatalavdelningen i 2 veckor vid jul och nyår. Självklart kommer det att fungera om vi hamnar i samma situation med Lillis, men denna gång har vi ju faktiskt Wilhelm också. Det skulle kännas jobbigt att behöva vara skild från honom så pass mycket som det antagligen skulle bli.

Just med anledning av allt som jag skrivit ovan, ligger jag fortfarande här hemma, nöjd över att Lillis mår bra och att allt ser så fint ut. Med en förhoppning om att vår älskade bebis skall stanna inne i magen länge till. För trots allt så går det här jättebra! Och vi väntar ju faktiskt på ett mirakel, en lillasyster/dotter eller lillebror/son. Finns det egentligen något mer underbart?!

onsdag 8 december 2010

Idag ska jag till stan.

I eftermiddag skall jag till farbror doktorn. Som alltid är man nyfiken, ska jag fortsätta ligga eller inte? Eftersom jag inte lämnar huset annat än för dessa sjukhus-besök varannan vecka känns det lite kul att få ta av sig "mjukisbyxorna" och istället ta på mig yllestrumpbyxorna, vero moda skjortan i eko-bomull och världens finaste ärvda tjocksockar.

Ett underbart fynd och minne.

Alla loppis och second hand människor brukar ha något favorit-fynd som har en särskild plats i deras hjärta. Konstigt nog så är detta tyg mitt speciella fynd. Tvättat och ostruket för närvarande. För flera år sedan befann jag mig i Stockholm för att hälsa på min bror. I gamla stan strövade jag minsta lilla gränd upp och ner i jakten på härliga antik-affärer och loppisar. I ett extremt oansenligt hus på en bakgata hittade jag ett litet kryp-in med en gammal dam bakom kassa-apparaten. I markplanet fanns allt mellan himmel och jord och när jag även upptäckt att det fanns en källare var lyckan gjord. På en hylla under trappan hittade jag detta tyg, som antagligen är ett gammalt draperi. Jag tyckte att de vackra blomrankorna och de fina färgerna skulle passa bra i vårt hus (som ju är byggt i slutet av 1800, början av 1900 talet). Det var först när jag började veckla upp tyget som jag upptäckte texten ute i tygets kant, Arthur Sanderson & son. Det jag hittat där i källaren var alltså ett mycket fint, engelskt kvalitetstyg. Var detta tyg hängt innan kan man bara fantisera om men jag föreställer mig en äldre dam i en paradlägenhet på Östermalm. Jag betalade 50 kronor till den gamla damen i kassan och gick leende därifrån. Nu planerar jag att använda detta fantastiska tyg (som bilderna inte alls gör rättvisa)antingen i vårt kök eller hallen. Dock vill jag invänta vår köksrenovering innan jag bestämmer mig. Glad blir jag dock alltid när jag tar fram tyget och tittar på det. Inte minst med tanke på historiken.

Ett underbart fynd och minne.

Alla loppis och second hand människor brukar ha något favorit-fynd som har en särskild plats i deras hjärta. Konstigt nog så är detta tyg mitt speciella fynd. Tvättat och ostruket för närvarande.

För flera år sedan befann jag mig i Stockholm för att hälsa på min bror. I gamla stan strövade jag minsta lilla gränd upp och ner i jakten på härliga antik-affärer och loppisar.

I ett extremt oansenligt hus på en bakgata hittade jag ett litet kryp-in med en gammal dam bakom kassa-apparaten. I markplanet fanns allt mellan himmel och jord och när jag även upptäckt att det fanns en källare var lyckan gjord.

På en hylla under trappan hittade jag detta tyg, som antagligen är ett gammalt draperi. Jag tyckte att de vackra blomrankorna och de fina färgerna skulle passa bra i vårt hus (som ju är byggt i slutet av 1800, början av 1900 talet). Det var först när jag började veckla upp tyget som jag upptäckte texten ute i tygets kant, Arthur Sanderson & son. Det jag hittat där i källaren var alltså ett mycket fint, engelskt kvalitetstyg.

Var detta tyg hängt innan det hamnade i den lilla antikaffären i Gamla stan kan man bara fantisera om men jag föreställer mig att det kan ha hängt hos en äldre dam i en paradlägenhet på Östermalm.

Jag betalade 50 kronor till den gamla damen i kassan och gick leende därifrån. Nu planerar jag att använda detta fantastiska tyg (som bilderna inte alls gör rättvisa)antingen i vårt kök eller hallen. Dock vill jag invänta vår köksrenovering innan jag bestämmer mig. Glad blir jag dock alltid när jag tar fram tyget och tittar på det. Inte minst med tanke på historiken.

Välj ljus av stearin!

Många ljus består ofta av paraffin som är en produkt kommen från vanlig mineralolja. Stearin däremot är en förnyelsebar råvara som utvinns ur palmolja, djurfetter och fiskolja. Inte jättemiljövänligt det heller men i alla fall bättre. Om alla i Sverige skulle gå över till att endast använda svanenmärkta ljus skulle det, vad gäller koldioxidutsläppen, ge samma effekt som att plocka bort 15000 bensinbilar från våra vägar. Vad som skulle hända om vi allesammans valde ekologiska ljus tillverkade av bivax eller sojavax förtäljer inte historien.

Källa: Svanen

tisdag 7 december 2010

En fördel med mitt sängliggande...

Jonas på jobbet, Wilhelm på förskolan.

Jag kan ligga i tre timmar helt uppslukad av en bok utan att känna dåligt samvete för att jag inte städar/diskar/plockar/går ut och går etc etc etc istället.

Dock håller jag på att längta ihjäl mig efter att få gå ut och leka med Wilhelm i snön, bygga stora duplohus, julpynta, slå in julklappar och sy med symaskinen. Äh, det kan jag göra i mars eller så. Läs boken nu, Emelie!!
Related Posts with Thumbnails