lördag 18 september 2010

Valdag imorgon!

Ni kommer väl ihåg att gå och rösta. Jag kommer att befinna mig i Reseles vallokal mest hela dagen eftersom jag är valförrättare. Ni kan säkert allesammans räkna ut vilket parti som får min röst i riksdagsvalet. Börjar på M men slutar inte på oderaterna, om vi säger så.

Rösta blankt om ni inte vet vad ni ska rösta på, då har ni i alla fall lagt er röst (vilket automatiskt innebär en röst förbrukad för Sveriges Demokraternas del.)

Är ni sjuka och inte kan ta er till vallokalen?! Be någon åka dit och hämta material för budröstning så kan du rösta hemmavid med åtminstone två vittnen närvarande. (samma person som åker och lämnar din röst får inte agera vittne när du röstar).

Det är viktigt att rösta!!

Nu är det dags att dela lyckan med er alla!!

Så här såg jag ut förra gången det begav sig. Ber om ursäkt för den suddiga bilden som är tagen med mobilkamera men tyvärr lyckades jag befinna mig mestadels bakom kameran istället för framför under den graviditeten. (åtminstone på de bilder som jag törs lägga ut på bloggen, magbilder har vi många men inte så många med tröjor på)

Wilhelm som har hunnit bli stora pojken fyller 2 år i december och i månads skiftet februari/mars blir han storebror, om allt går planenligt.

Vi är, hela familjen, naturligtvis jätteglada för vårt tillskott som går under arbetsnamnet Lillis. Jag har, precis som förra gången, mått prima men varit en aning trött (en liten förklaring till de sporadiska blogginläggen nu under sommaren).

Wilhelm föddes 6 veckor för tidigt och därför är vi allesammans väldigt nyfikna på att se om denna lilla krabat tänker försöka sig på något liknande eller om han/hon tycker att det är tillräckligt mysigt för att stanna hela tiden ut.

Hur det än kommer att ske ser vi fram emot att bli 5 i familjen. Jonas, jag, Wilhelm, Greta (vår borderterrier) och vår Lillis.

Bloggen kommer därför säkerligen att snurra en del kring det här med att leva miljövänligt som gravid/småbarnsförälder/snart tvåbarns mor. Hoppas att ni hänger på...

Kram till er alla!

onsdag 15 september 2010

Höst-tecken


Nu har mina fodrade, Mc liknande stövlar åkt fram och då känns det som att det är höst. Stövlarna som är något för stora fyndades på Röda Korset i Sollefteå förra året för strax under 100-lappen. Ett av mina bästa köp!

Strumpbyxor i eko-bomull och second hand fyndad jeanskjol i övrigt.

tisdag 14 september 2010

Får det lov att vara en korv med bröd?!


Tidigare idag gjorde jag i ordning en play-doo deg som Wilhelm och jag sen bakade med. Wilhelm satsade på små bollar i falafel variant medan mamman gick på den klassiska kokt med bröd. Eftersom degen gjordes på eko-mjöl, eko-salt och eko-olja känns den väldigt miljövänlig. Karamell färgen och citronsyran var dessvärre helt vanliga. Eftersom den håller sig åtminstone i nån vecka kan man leka och baka med den flera gånger innan man måste göra en ny. Hela receptet på denna billiga, super roliga leksak kan ni hitta om ni söker på Play i sökfältet överst till höger. Kul present om man gör små degämnen i olika färger som man sedan lägger i en fin låda.

Fina eko-presenter.


Av fina svägerskan T har jag fått en burk med Krav-märkt svart chai te från det jämtländska företaget Brunkullan samt en härlig fair trade choklad med smak av äpple och kanel. Åh vad gott det ska bli att smaka!

söndag 12 september 2010

Ibland är det synd att man har stora fötter...



Jag inbillar mig att damerna för 20 år sedan hade mindre fötter än vad de har nu. På Kupans second hand i Övik hittade jag två par skor i lördags som lätt skulle kunna ha tillhört mig om det inte vore för att jag har storlek 40-41 och skorna var size "mini-small". Den superfina stöveln ovan som liknar någon slags näbbstövel vore helt klart något för mig. Det roliga med den var dessutom att det var en form av allväders stövel som hade gummi-liknande utsida och ett tunt foder på insidan. Perfekt för hösten om det inte vore för storleken då.


De boots/stövletter som ni ser nedan hade också gärna fått hängt med mig hem om det inte vore för storleken.
Tillsammans med leggings och en stor tröja hade det varit dunder. Men så är det nog för de flesta, att man ofta hittar saker som man inte kan ha men gillar. Jag står ju stadigt på jorden i alla fall!

Hösttider = Ljustider

Bilden lånad här.

Jag skulle kunna tänka mig att flera av er är precis som jag, riktiga "mys-junkies" som längtat hela sommaren efter att tända tusentals ljus, dricka fantastiskt många koppar te och läsa väldigt bra böcker.

Sorgligt nog så är ju det här med att bränna ljus inte särskilt bra för miljön eftersom ljus är tillverkade av paraffin eller stearin vilka ger koldioxidutsläpp i och med att de är baserade på mineral olja. Hur ska man då kunna tända sina ljus utan att behöva ha dåligt samvete för miljön?

Olika alternativ finnes:
  • Köp Svanenmärkta ljus. De ska (enligt märkningen) vara tillverkade av 90 % förnyelsebar råvara de har även restriktioner kring kemikalie innehåll, vad ljushållaren är tillverkad av etc. Svanenmärkta ljus finns bl.a. av märkena Delsbo, Duni och Eldorado. Dessutom finns Svanen-märkta ljus att köpa på Åhléns och Indiska.
  • Köp miljövänliga ljus som är tillverkade av vegetabiliska vaxer såsom Soja vax. Hos Tefrossa kan man inhandla ljus av märket Dirt Candles (finns på bilden ovan). Deras ljus är tillverkade av ENDAST ekologiska ingredienser däribland Icke Genmodifierad Soja. De har dessutom gått så långt att vekarna är gjorda av oblekt bomull, förpackningarna är återvunna, utskrifter sker med soja-bläck och etiketterna är gjorda av majs. Som om allt detta inte vore tillräckligt går en del av förtjänsten till välgörande ändamål. Perfekt present!
  • Gör egna ljus av antingen hoprullade bi vax-kakor eller av återvunnet stearin från ljus som ni annars tänkt kasta eftersom de inte går att bränna mer. (läs mer här om när jag och min vän M gör ljus).
Kom ihåg att släcka ljusen när ni går och lägger er bara!!
Related Posts with Thumbnails