lördag 13 november 2010

Mormors docksäng.

Själv varierar jag mellan soffan och sängen. Wilhelms docka däremot sover gott i mormors gamla docksäng som börjar närma sig 60 års strecket. Fantastiskt med leksaker som håller så länge. Både jag och mina bröder har ju dessutom lekt med den före Wilhelm. Hoppas mina barnbarn får möjlighet att leka med den också.

Snöigt ute.

Jag hade gärna tagit en promenad ute med Greta idag. Krispigt och kallt, härligt!

Senaste dagarnas aktiviteter.

Hittills har mitt sängliggande bestått av rätt enkla aktiviteter. Jag har läst, både tidningar och böcker, löst korsord och sudoku, pratat i telefon, sett på tv och legat och gjort upp planer för resten av min konvalescens.

Det går ju att se på denna situation på olika sätt.
Jag skulle kunna tycka synd om mig själv som måste ligga här. Men det förändrar ju inte läget och det är inte särskilt konstruktivt. Efter en del funderande har jag därför valt den helt andra vägen; "Se möjligheterna och var tacksam". Vad har jag då att vara tacksam över?

T.ex. så kunde ju situationen ha varit betydligt värre. Jag kunde ju ha varit sjuk, Lillis kunde ha varit sjuk alt. Wilhelm eller Jonas. Trots allt så har ju denna saga ett fantastiskt slut som vi går och ser framemot. Lillis, vår dotter/son/lillasyster/lillebror skall ju faktiskt komma till oss och nu gäller det bara att se till att Lillis trivs bra i "den levande kuvösen" = JAG, ett tag till.

Det är ju nu som jag skall göra något kreativt och konstruktivt. Typ skriva en bok, starta ett företag eller gå en distanskurs i någonting.

Återigen, kom med förslag. Vad ska jag hitta på nu när jag ligger här med ingenting annat viktigt att göra än att agera kuvös och ligga plant??

torsdag 11 november 2010

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

För att göra en lång historia kort så har jag idag blivit sjukskriven på heltid och ordinerad sängläge. Först och främst har jag sträng vila fram till den 1/1 men det kan bli längre (om bebisen inte redan är född då). Wilhelm är ju född 6 veckor för tidigt och den här gången verkar bli en aning besvärligare. Jag har redan förvärkar och för att en eventuell förlossning inte ska komma igång än måste jag vila i sängläge. Bebisen är snart 24 veckor gammal men det måste bli mer innan den får komma ut.(en normal graviditet är 40 veckor). För älskade Lillis skull gör jag vad som helst och därför ligger jag nu här med några tidningar, en bra bok, och lite annat smått och gott som jag kan roa mig med liggandes. Om ni har andra förslag på lämpliga aktiviteter så mottages dessa tacksamt. Tills dess, sköt om er.

Återvinning på jobbet.

Vi använder gamla vinäger flaskor som mini-tillbringare för barnen. Häll upp lagom mängd mjölk i flaskan och låt barnen öva sig i att hälla över till sitt glas själva. De får känna att de "gör själva" samtidigt som det blir enklare än att hålla i en hel mjölkliter. Våra treåringar häller alla på det viset.

onsdag 10 november 2010

Sankta Lucia - Härliga, barnsliga luciakläder.



Bilderna lånade hos BonkeliMini.

Vet återigen att det är rätt tidigt att fundera över sådant men å andra sidan; ska man köpa nytt så behöver man vara ute i god tid.

Förutom att kolla in Tradera och leta efter tomtekläder/pepparkakskläder/lucialinne second hand så kan man kika in på BonkeliMinis hemsida och titta på deras fina stjärnband/stjärnluva som är gjorda i mjukaste GOTS-certifierad (miljömärkt) velour. Dvs. perfekt för förskolebarn och andra mindre barn.

Bonkelis tossor och hättor är helt underbara också. Perfekta julklappar!

tisdag 9 november 2010

Nu är det jul igen....eller inte?!

Igår fick jag helt plötsligt såna julkänslor. -10 grader, vitt på marken och mörkt när man kommer från jobbet. Då känns det jul, det är bara så.

När jag och Wilhelm kommit hem från förskolan gick jag runt och sjöng alla möjliga amerikanska, klassiska julsånger (Have yourself a merry little christmas, Chestnuts roasting etc.)samtidigt som jag lagade mat och Wilhelm lekte i sitt lekrum bredvid köket.

Det är i tidigaste laget men jag brukar ha svårt för att vänta med just julmusiken. Jazziga julsånger a la Dean Martin är bland det mest stämningsfulla jag vet.

En tanke slog mig också när jag gick runt där och nynnade. Det är precis som att vänta barn, julen alltså. Man längtar, man våndas (en aning), man har mycket att göra osv osv. Jag som dessutom är kontrollmänniska får ju också öva mig (vad gäller både graviditet och julstök) i att tänka att "allt kan man inte planera det kommer att gå fint ändå".

Har ni fått några julkänslor än?

Babblarna - Ett måste för varje svensk småbarnsförälder.

Har ni upptäckt dom? De färgglada, fantasifigurerna Babblarna som verkar gå hem hos barn från några månaders ålder och upp till flera år. Wilhelm ser inte på vanlig tv. Vi har provat med lite av varje (mest för att jag tycker att det kan vara rätt kul själv att se en liten barnfilm) Lilla Spöket Laban, Pettsson etc etc. Wilhelm tycker att Spöket Laban är kul i ungefär 5 minuter. Andra filmer har han inte intresse av i en sekund ens.

Babblarna däremot (Blabblar, säger Wilhelm) har något magiskt över sig. Han kan sitta framför datorn hemma och se denna musikvideo sådär en sju-åtta gånger i rad och se ut som ett ljus hela tiden. Lite dans och rörelse till musiken brukar han också få med. Någon som har en kvalificerad gissning på varför denna video är så fängslande? Jag för min del tror att enkla figurer, klara färger, sång och musik kombinerat med rörelsemönster som är långsamma och enkla är kanon för barn vars syn ännu inte hunnit bli så "snabb".

Ta en kik! Den är riktigt medryckande..




måndag 8 november 2010

Min lilla blomma fyller två!!

Bilderna lånade hos Little Bloom.

Vi har ett födelsedagsbarn här i huset i mitten av december.

Wilhelm fyller 2 år och givetvis har eko-mamman som inte vill vara en stressad mamma, redan satt igång med födelsedagsinköpen. Rent miljömässigt är det ju lite "tricky" det här med inköp av presenter och så. Miljövänligast är ju trots allt att inte köpa något alls, men hur kul födelsedag blir det egentligen?

Jag går därför på linjen, second hand, ekologiskt och lagom mycket. Hittills består presenterna av (schhh, säg inget till Wilhelm) duplo och plastbakverk, båda fyndade second hand samt ekologiska kläder av märket Maxomorra från fina webbutiken Little Bloom (se bilden ovan).

Tunikan med elefanter har jag inte köpt till lillemannen men däremot en långärmad t-shirt med samma mönster. Till det ett par superfina orange leggings (ja, pojkar kan också ha det!!). Dessutom kunde jag inte motstå den fina tröjan med äpplen och päron samt ett par svarta leggings till. Hos Little Bloom har de även ekologiska leksaker, nappar, tygblöjor, hudvård för barn samt annat ekologiskt som en eko-förälder kan behöva. 5 % av ordersumman går dessutom till UNICEF och deras arbete med översvämningsdrabbade i Pakistan.

Fina erbjudanden och härliga, lekvänliga märken erbjuder Little Bloom.

Kvällsmys för lilleman.

För en timme sedan:

Wilhelm i sin svanenmärkta Po.P pyjamas och second hand fyndade tovade Po.P tossor med gummisula. Mys mys mys!!!

Liknande tossor som Wilhelms kan ni hitta här hos Näva. Ekologiska givetvis!

Egenhändigt tillverkat vaniljljus lyser upp i novembermörkret.

Related Posts with Thumbnails