fredag 29 juli 2011

Urkult - En festival, oändligt mycket kärlek!

Befinner mig utanför Örnsköldsvik i mina föräldrars sommarstuga, sitter ute på altanen och ser ut över sjön. Ljuvligt kvällsljus!

En vecka kvar tills fantastiska världsmusik festivalen Urkult går av stapeln hemmavid. Min bloggrubrik är festivalens devis för i år.

Jag längtar! Efter härlig musik, roliga workshops, fantasifulla barnteatrar och god ekologisk festivalmat. Läs gärna mer här om Urkult. Festivalen är en av de festivaler i Sverige som insett vikten av miljöarbete. Maten är ekologisk och de använder sig av biologiskt nedbrytbara engångsartiklar som de sedan komposterar. Förra årets komposterade engångsartiklar renderade en massa härlig kompostmylla som de i år använder för att plantera blommor och liknande i på festivalområdet.

Av de olika workshops som erbjuds under dagtid tycker jag att några sticker ut lite extra ur miljösynpunkt. Bland annat "Re-designa andras kläder till egna" men även "Jobba med ståltråd och plåtskrot" där man får skapa konst av gamla plåtburkar.

Dessutom är barnen en central del av Urkults koncept. Alla, oavsett ålder, ska kunna njuta av och uppleva festivalen utifrån sina förutsättningar.

Urkult är en unik festival som har något för alla!

söndag 24 juli 2011

En liten semester!

Ett oplanerat break på nästan två veckor har det varit för mig vad gäller mitt bloggande. Till största delen beroende på sommaren som pågår för fullt utanför mitt fönster men även beroende på tidsbrist och datorbrist på de mini-semestrar vi gjort. Som ni förmodligen vet bloggar jag mestadels via min mobil i och med att det går att göra ”on the spot” så att säga. Hemma hos oss har vi nämligen bara en stationär dator som befinner sig på övervåningen i vårt hus. Bloggande vid datorn göre sig alltså icke besvär på någon tid under dagen när barnen är vakna utan om tid medges endast på kvällen. Tyvärr har min telefon blivit omilt hanterad och därför är numera mobilbloggandet endast ett minne blott. (Förhoppningen är att det ska lösa sig närmaste veckan. Mobilbloggandet - det spontana bloggandet- är ju nästan roligast.

Vad har jag då sysslat med under de senaste två veckorna?! Allt mellan himmel och jord skulle man kunna säga. Barnen och jag har kuskat runt lite. Bland annat till Solberg (där mina föräldrar har ett fritidshus och vi även har en loppis, läs mera här). En av mina symaskiner fick äran att följa med dit vilket resulterade i större produktion av pyssel under två dagar än vad som skett de senaste fem månaderna. Uppdämd skaparlust var bara förnamnet! Tre par byxor, en tunika och en napphållare till lillan blev det.

Utöver de små utflykter som gjorts kan man sammanfatta de senaste veckorna ungefär såhär:
Leka med barnen. Bada, grilla, äta glass, vattna grönsakslandet och tomaterna. Plocka Krav-jordgubbar i Åsmon några mil härifrån. Gå på loppis. Träffa släktingar och vänner som man inte annars ser så jätteofta. Och framförallt njuta och mysa!

I helgen har världens bästa mormor (alltså min kära mamma) befunnit sig hos oss och vi har grejat och lekt. Jag gjorde som grädde på moset en härlig hårskölj med citron och mynta samt en skrubb med malet havssalt, lavendel och olivolja som användes vid dusch idag. Huden är len som en barnrumpa och håret sagolikt. Det behövs definitivt mera sådant här hemma hos mig!

Hur ser era sommardagar ut?

Related Posts with Thumbnails