onsdag 3 mars 2010

Miljövänligaste presenten - En upplevelse

Idag har Wilhelms farmor fyllt år och vi har självklart gratulerat. Den här gången med en present som var positiv på så många olika plan. Hon fick en behandling i Taktil Stimulering (typ massage fast utan hård knådning) av oss. Det härliga är att det är min vän C som utför behandlingen. Hon bor här i Resele och har länge närt en dröm om att starta eget. Äntligen säger vi och Lycka Till!!
Följande var positivt med att vi gav bort denna upplevelse-present:
  • Att köpa nya prylar i present hela tiden är INTE miljövänligt. Alla nya saker måste tillverkas av någon råvara (Plast tillverkas av olja, smycken av metall, etc etc.) och om man inte handlar närproducerat eller ekologiskt så är saken (till 95 %) heller inte producerad på ett miljövänligt sätt av miljövänlig råvara plus att transportsträckan kan ha varit över halva jordklotet. En upplevelse behöver inga råvaror för att finnas till. Och när den är färdiganvänd så kastas den inte på det gigantiska sopberget.
  • Vi gynnar C och hennes fantastiska företag där verksamheten till stor del är förlagd hit till Resele.
  • Vår bästa farmor får en härlig stund för att ladda batterierna inför kommande uppdrag.
Dessutom är det dumt att handla en massa saker till folk om de verkligen inte är i behov av dem. Vad gäller behov förresten så har vi i Sverige för länge sedan klivit över den gränsen och till största delen handlar det endast om begär när vi shoppar. Tänk på det nästa gång du ska på stan och handla. Behöver jag verkligen den här saken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails