måndag 12 oktober 2009

Fjärilssömn och neontapeter

Vår tio månader gamla son Wilhelm sover väldigt lätt. Han kan vakna av minsta lilla ljud och det gör det lite besvärligt på kvällen. Man får tänka på att inte ha prassliga byxor när man går uppe på övervåningen för då är chansen stor att han vaknar.

Jag har ett litet projekt framöver och det är att göra i ordning hans alldeles egna rum, som ligger mitt emot vårt sovrum. Vår övervåning är delad rakt igenom med en lång bred hall, på vardera sidorna ligger tre sovrum, en toalett och en kall vind.

Eftersom vår kamera har klappat ihop så kan jag inte visa några bilder än. I nuläget så är Wilhelms rum rätt så hemskt. 60 eller 70-tals (??) tapeter med neongula och neongröna blommor, grönrandig tapet på garderoberna, brun korkmatta....ja jag behöver kanske inte säga mer. Det kommer att bli kanon dock när hans rum är färdigt. I planerna ingår magnetfärg, legoplattor på väggen, en gammal tallrikshylla, en 90 cm resårmadrass, en helfigursspegel, vaxduk samt en hel massa annat kul. Som yrkespedagog känns det extra kul att få helt fria händer med att skapa ett rum där så mycket ska pågå. Inget annat rum i huset kommer att ha så mycket olika aktiviteter; sova, läsa, bygga, rita/måla, klä ut sig, dansa, sjunga och uppleva stort och smått under dygnets 24 timmar. Rummet ska andas lugn inför kvällen men samtidigt utstråla glädje och energi på morgonen och hela dagen kännas stimulerande och inbjudande.

Vilka fantastiska möjligheter man har att göra hans rum till något underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails