torsdag 3 december 2009

Julbak del 2 - Dinkelkakor

Denna underbara burk inhandlades tillsammans med två andra burkar på en auktion i somras. För övrigt var det den enda auktionen jag bevistade det här året.

Idag tog jag mig lite tid att baka.


Underbara, spröda kakor med Dinkel flingor.

250 g rumsvarmt smör (eko)
8 dl dinkelflingor (havregryn eller müsli går också bra) (eko)
2 dl vetemjöl (eko)
2 dl strösocker (eko)
1,5 dl russin (eko)
2 tsk bikarbonat

Blanda alla ingredienserna. Rulla till små bollar i enkronors storlek. På en plåt med bakplåtspapper plattar man sedan ut dem. Tänk på mellanrum, de flyter ut.

150 grader i 15 minuter

Julbak del 1 - Choklad muffins (kladdkake style) har ni här.

Godnatt, vi skrivs imorgon!

3 kommentarer:

  1. Mums så goda de såg ut att vara. :)
    Hur är det med W nu? Och med dig? Är ni lite piggare?

    SvaraRadera
  2. Jenny: Kakorna är supermumsiga. Håller tummarna för att det finns kvar kakor till jul eller i alla fall till Wilhelms födelsedag. Vi reder oss rätt bra här hemma. Magen är bättre på mig och Wilhelms förkylning/feber är också mycket bättre. Hur är det i familjen L??? Har du någon lämplig dag på lut för födelsedagsfika? =) Vi vill komma med paket. Det blir Wilhelms första kalas!!! =o)

    SvaraRadera
  3. Skönt att höra att ni är bättre nu! :)
    Oskar är fortfarande rätt rosslig, medicinen han fick hjälper inte nämvärt... Så det blir nog en vända till VC under veckan. Läkaren tyckte att vi skulle testa en kortisonkur om inte Mollipect hjälpte så det blir väl så... Känns inte vidare skoj att proppa honom full med kortison, men hjälper det honom att andas så finns det tyvärr inte så mycket annat att göra kanske?!

    För oss passar det i stort sett vilken dag som helst. Ante jobbar ju måndag, torsdag och fredag så kanske någon av de dagarna så jag får lite sällskap? :P

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails