torsdag 22 oktober 2009

Mammans och lillemannens lunch...

Idag har vi ätit följande till lunch:

Emelie
Det tröt på idéer idag så därför blev det något som blivit lite av en klassiker hemma hos oss. Morotsomelett, för det är enkelt, gott, billigt och snabblagat.
Till en person, riv en morot blanda med tre ägg + lite mjölk (eller grädde, för det blir så gott). Salta och peppra och stek i en stekpanna där du brynt lite smör. När omeletten börjar se klar ut (Guldbrun på undersidan) så strör du över lite riven ost.
Till detta är det gott med en grönsallad eller som jag gjorde idag, en vitkålssallad med strimlad vitkål blandad med turkisk yoghurt och lite örtsalt. Godaste drycken till är helt klart vatten.

Wilhelm
Han fick äta rester idag från gårdagen. Kycklinggryta med Quinoa.
Koka upp lite vatten, lägg i lite lök (Vitlök, gullök, salladslök, vad du har hemma), slantar av morot och palsternacka (eller någon annan godsak), skölj quinoan och häll sedan i den. Tillsätt ett lagerblad och lägg sedan i kycklingen i mindre bitar. Låt koka tills kycklingen har klar köttsaft och köttet är vitt, grönsakerna ska vara mjuka men inte sönderkokta.
Beroende på hur stort barn du har kan du antingen köra alltihop i mixern eller så mosar du. Ibland har jag rivit kyckling på rivjärn också, det funkar det med.

SMAKLIG MÅLTID!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails