fredag 19 mars 2010

Recept på Eko-glass

Idag förbereds morgondagens efterrätt. Tidssparande och enkelt!

Ekologisk och hemmagjord glass

3 ägg (eko)
1,5 dl socker (eko)
3 dl vispgrädde (eko)
1 tsk vaniljsocker (fair trade)
1 förpackning Philadelfia ost (eko)

Ev. digestive kex, daimkulor, choklad, sylt, bär eller något annat gott att blanda i.

Du behöver också 3 st skålar och en form att ha glassen i när den är klar.

Avskilj gulorna från vitorna. Gulorna blandar du med sockret i skål 1 och vispar poröst.

Vitorna vispar du till hårt skum i skål 2.

I skål 3 vispar du grädden tillsammans med vaniljsockret.

Blanda i Philadelfia osten i skål 1. Blanda sedan försiktigt i skål 2 i skål 1 och till sist även skall skål 3 ner i nummer 1.

Om man vill smular man sönder digestive och sprider ut i botten av den blivande glassformen men det är valfritt. Vill man ha något i glassen såsom chokladbitar, krossade polkagrisar, sylt så blandar man i det sist.

Häll ner i glassformen och ställ i frysen. Göres med fördel dagen före man skall äta den men det räcker med 4-5 timmar i frysen annars.

Otroligt gott och enkelt. Vanlig vaniljglass innehåller i princip aldrig äkta vanilj och dessutom är det en lång rad med diverse tillsatser för det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails