Idag förbereds morgondagens efterrätt. Tidssparande och enkelt!
Ekologisk och hemmagjord glass
3 ägg (eko)
1,5 dl socker (eko)
3 dl vispgrädde (eko)
1 tsk vaniljsocker (fair trade)
1 förpackning Philadelfia ost (eko)
Ev. digestive kex, daimkulor, choklad, sylt, bär eller något annat gott att blanda i.
Du behöver också 3 st skålar och en form att ha glassen i när den är klar.
Avskilj gulorna från vitorna. Gulorna blandar du med sockret i skål 1 och vispar poröst.
Vitorna vispar du till hårt skum i skål 2.
I skål 3 vispar du grädden tillsammans med vaniljsockret.
Blanda i Philadelfia osten i skål 1. Blanda sedan försiktigt i skål 2 i skål 1 och till sist även skall skål 3 ner i nummer 1.
Om man vill smular man sönder digestive och sprider ut i botten av den blivande glassformen men det är valfritt. Vill man ha något i glassen såsom chokladbitar, krossade polkagrisar, sylt så blandar man i det sist.
Häll ner i glassformen och ställ i frysen. Göres med fördel dagen före man skall äta den men det räcker med 4-5 timmar i frysen annars.
Otroligt gott och enkelt. Vanlig vaniljglass innehåller i princip aldrig äkta vanilj och dessutom är det en lång rad med diverse tillsatser för det mesta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar