lördag 23 januari 2010

Nappflaskor i glas är inköpta

Imorse tog jag och Wilhelm vår lilla packning och vår lilla hund (Greta) och åkte till Övik. Min mamma och pappa bor här men nu är det länge sedan vi var och hälsade på. De spenderade julen hos oss så vi har nog inte varit till Övik sedan november någon gång.

Idag har mamman (jag) flängt runt på stan för att införskaffa diverse saker. Bland annat så har jag köpt nappflaskor av glas för att byta ut de vi har som är gjorda av plast. Plast tillverkas ju av olja som vi alla vet. Vad däremot inte alla vet, eller tänker på, är hur mycket gifter som finns i plast och hur mycket av de gifterna som vi och våra barn får i oss. Bisphenol A är ett ämne, Phtalater ett annat. Bisphenol A och övriga gifter som fälls ut från vissa plaster kan orsaka infertilitet, cancer, hudsjukdomar och allergier.

Under många plastförpackningar finns det en siffra. Siffrorna 2, 4 och 5 ska vara rätt ok att använda och även återanvända. Däremot är siffrorna 3, 6 och 7 inte alls bra. Vilken siffra tror ni fanns under Wilhelms nappflaskor?! Jo 7. Så det är goodbye till dem allihopa.

Hänvisning till ett inlägg på Nadia Melins blogg om just plast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails