lördag 16 januari 2010

Förläng användningstiden på barnkläder!


Bild lånad här.

Om man vill vara miljövänlig vad gäller kläder till bebisen eller barnet finns det många olika sätt som är extremt enkla. Att inte köpa så mycket nytt är rätt enkelt om man gör på rätt sätt.

På bilden ovan ser ni bodyförlängare (Onetex har fina och prisvärda). Att använda de kläder man har istället för att köpa nya är väldigt miljövänligt. Ofta kan det vara så att, speciellt kortärmade bodies, går att använda mycket längre om man använder sig av en förlängare.

Byxor som blivit förkorta blir superfina med en påsydd mudd (Gärna lång så man kan vika den) längst ned i en lämplig färg. På ett par mörka flickjeans kan t.ex. chock-rosa mudd bli jättebra. Jag har både brun och svart mudd hemma just för såna tillfällen.

Om det blivit fläckar på kläder ska man definitivt inte kasta bort dem. Om det gäller en body eller tröja kan man t.ex. matcha med en fin t-shirt utanpå och om fläcken sitter på en ärm kan man prova att färga. Vissa fläckar syns även om man färgat men en del "försvinner".
Att annars brodera t.ex. barnets namn på bodyn eller fästa något märke kan också funka. På bodyn under har jag broderat med kedjestygn.

Har ni några bra förslag på hur man kan förlänga livstiden på barnkläder?

4 kommentarer:

  1. Ett litet tips; handla inte från Pippilotta. Jag har läst om MASSOR med folk som handlat där ifrån och som aldrig får sina saker... De ska visst ha flera anmälningar på sig och så där...

    Annars är de där tryckknappsjoxen mycket bra. :)

    SvaraRadera
  2. Jenny: Då ber jag om ursäkt, ska genast ta bort det tipset!

    SvaraRadera
  3. Nä du behöver inte be om ursäkt heller. ;)
    Jag tänkte bara att det är dumt att beställa något och betala för något som man kanske inte kan få... Supertrist med affärer som är så där!

    SvaraRadera
  4. Jenny: Jo, man ska inte tipsa om butiker som inte är bra. *my mistake* Tur att du sa nått!! =)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails