lördag 14 november 2009

Lördagens lunch

Idag blev det en väldigt enkel lunch som i princip lagade sig själv. Korv och bröd med hemlagade rotsaks pommes frites.

Jag valde kålrot (rekolådan) samt potatis (svärmors och svärfars) som jag skar i stavar och lade på bakplåtspapper på en plåt. Olivolja och lite flingsalt och sedan in i ugnen på 225 grader. Man kan även använda andra rotsaker som morot, palsternacka, rotselleri etc. Jag brukar höfta med tiden, man ser när de börjar bli klara, lite bruna och gärna med en "skorpa" på utsidan.

Eko-korv steks när man börjar se att rotsakerna snart är färdiga. Fiber-korvbröd, Eko-ketchup och eko-senap till.

Superenkelt och jättegott. Kanske inte så väldigt nyttigt dock. Kan inte alltid vara det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails