tisdagen den 27:e oktober 2009

Hemlagad barnmat

Dessa små "matlådor" har jag köpt för att enkelt kunna laga och frysa in mat till Wilhelm. Man kan även frysa in maten i bullformar. Det är bra mycket billigare och nyttigare att laga barnmat själv, även om det tar lite tid i anspråk. Jag alternerar mellan hemlagad och ekologisk-burkmat. Det är ofta lite enklare med köpt mat om man ska åka bort.

Grytor är enkla att göra och frysa in (Se recept här) och då kan man lägga till någon kolhydrat typ lite pasta, potatis eller Quinoa för att få en fullgod måltid.

Vi har resonerat som så att det är viktigt att Wilhelm får smaka på olika saker så han äter det mesta (inget salt eller socker och inte nitratrika grönsaker typ bladselleri, mangold, spenat, rödbeta). Något som är lätt att glömma bort är att även ägg är ett mycket bra protein som kan ersätta kyckling, kött, fisk eller bönor ibland. Jag brukar dels mosa kokt ägg men man kan även göra äggstanning i en kopp som står i vattenbad eller göra lite äggröra med lite mjölk och mjöl.

Hur gör ni med mat till de minsta? Har ni något gott recept att dela med er av?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails