måndag 26 oktober 2009

Färga kläder är enkelt.


Det är mycket slit och släng i vårt samhälle idag. Som en motpol till det tycker jag att alla ska testa på att färga klädesplagg som blivit fläckiga men som fortfarande är fullt användbara. När vi var små minns jag att mamma brukade göra det.

Jag har färgat kläder till Wilhelm som varit fläckiga och de blev jättebra. Färgen kan man köpa på vanliga färgaffärer, typ Färgtema. På kartongen står det exakt hur man ska göra. Man behöver hushållssalt också när man ska färga. Antingen kan man färga för hand i balja/tvättho eller så använder man tvättmaskinen men då måste man tänka på att tvätta några mörka tvättar första gångerna efteråt, det kan finnas färgrester kvar i systemet.

På bilden ovanför har vi en av Wilhelms pyjamasar och en body. Alla sakerna har han ärvt efter familjen M. Pyjamaströjan var tidigare lika vit som byxorna men eftersom den var fläckig och missfärgad så fick den bli färgad brun. Trådarna brukar oftast inte ta åt sig av färgen men det tycker inte jag gör något, det blir bara snyggt med lite avvikande färg på sömmarna.

Har ni färgat något? Blev det lyckat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails