

Ikväll bakade jag världens enklaste kaka, Brysselkex. (En form av mördegskaka)
ca. 50 st
1 dl socker
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Strösocker + lite karamellfärg om man vill.
Blanda ihop alla ingredienser till en fast, smidig deg. Dela degen i två och rulla ut dem till rullar med ca. 4 cm i diameter. Häll ut lite strösocker på en skärbräda av plast (blanda eventuellt ut sockret med några droppar karamellfärg). Rulla sedan de två rullarna i sockret. Låt rullarna ligga i kylskåp en stund och skär dem sedan i skivor som man lägger på plåtar med bakplåtspapper. 175 grader i ca. 10 minuter. Supergoda!
Julbak del 1 - Choklad muffins med kladdkakefeeling
Julbak del 2 - Dinkelkakor
Nä nu får du inte baka nå mer ;) Jag hinner inte med!!! Upptäckte just att min jäst kympigt till en liten minitärning...tiden går fort i juletider!!!
SvaraRaderaMen oj vad sugen jag blir på allt gott du fixar!!!
Kramkram
Stina: Hehe, det mesta av mitt bak är ju till lillemans födelsedag i nuläget. Innan jul måste jag nog baka något mer. Just nu är jag fast i "små-kaksträsket" Det är så roligt med kakburkarna och de små staplarna som ligger däri. Mycket roligare än en sockerkaka i frysen. ;o)
SvaraRadera