söndag 16 januari 2011

Tulpanens dag!

Igår var det (enligt lokalradion) tulpanens dag och det passade mig alldeles utmärkt i och med att jag under fredagen införskaffat mig lite tulpaner när jag besökte stan för koll hos MVC.

Allt var fint med både lillis och mig. Även om jag gärna hade sett att jag lagt på mig lite mer än 6 kg sedan inskrivningen. Livmodern, fostervattnet, moderkakan och lillis väger ju det tillsammans ungefär vilket innebär att jag inte gått upp nästan någonting själv.

Vis från vår förstfödda vet jag att jag rasar i vikt av amningen och därför skulle jag önska att det fanns lite mer att ta av. Vet dock inte riktigt vad jag skall göra åt saken. Jag äter så mycket det går och tillsätter gärna lite extra grädde eller smör i maten. Utöver det har jag svårt att komma på vad mer jag kan göra.

Tulpanerna står i min favoritvas, en Upsala-Ekeby som fanns på gården när vi flyttade hit. Bredvid har vi en retro sköldpadda signerad Lisa Larson. Duken har funnits i vår ägo så länge så jag inte minns var vi fått den ifrån.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina - jag älskar tulpaner! De känns så våriga. :D

  Såg din roliga "utmaning" på Facebook men är för feg för att svara; jag vet inte om jag har tid att göra något åt fem personer. Hihi! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jenny: Om jag gör ett undantag för dig...du behöver bara göra en sak...till mig. ;) Då kan du väl vara med, snälla!!!

  SvaraRadera
 3. Under min förra graviditet gick jag upp endast tre kilo. Direkt efter förlossningen rasade jag 9-10 kilo. Men då var jag överviktig sen innan också, så det var egentligen bara bra. Denna graviditet har jag gått ner 3 kg än så länge. Pga illa mående och ingen aptit. Men då är jag bara i v9 så det kommer förstås att ändras.

  Nu när du varit sängliggande, har du då lika mycket aptit som vanligt? För annars kan det ju vara så att kroppen reglerar din aptit utifrån att du inte längre gör av med lika mycket energi. För jag tror att det ändå är lite skillnad på energibehov mellan en aktiv förskollärare än en sängliggande preggo :-) Så du kanske inte alls behöver oroa dig för att du inte gått upp så mycket, utan kroppen kanske reglerar det där själv rätt bra. En teori bara..

  SvaraRadera
 4. Carola: Grattis grattis grattis!! Åh vad kul. Inte så kul med illamående men ändamålet är ju fantastiskt. Jag har faktiskt inte haft lika stor aptit som vanligt när jag varit sängliggande, så du har antagligen helt rätt. Har dock försökt att äta nyttigt och mer än vad jag kanske varit sugen på ändå. Hur det än blir så är nog det viktiga att man känner att man äter nyttigt och tillräckligt, det borde räcka, även om det inte syns på vågen! Åter igen, grattis grattis! Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails