söndag 14 februari 2010
Minska ner på riset
Läste i tidningen igår att ris inte är särskilt miljövänligt. Nu är vi väl inte direkt några storätare av ris hemma hos oss men dock.
Risodlingar släpper ut väldigt mycket metangas och om man sedan lägger till den långa transportvägen hit till Sverige så får man sammantaget ett resultat som visar att vi bör välja något annat istället för ris om vi vill äta miljövänligt. Förslagen som gavs var; svensk potatis, svensk producerad pasta samt matvete också det producerat i Sverige.
Jag ska i alla fall ta detta i beaktande när jag planerar middagsmaten här i det Kårénska/Nilssonska hushållet.
Här kan ni läsa några andra inlägg om förhållandet mat och miljö.
Att äta efter säsong
Klimatsmart att äta vilt
Släng inte resterna
Etiketter:
Läst i tidningen,
Miljövänligt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar