söndag 31 januari 2010

Stek på spisen - tekakor i ugnen


Kvällens middag befinner sig på spisen - älgstek. Grötrester från imorse fick agera stomme till tekakor. Praktiskt att ha i frysen. Hur ser er söndag ut?

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag förstås nyfiken på det där med att använda grötrester som stomme för bröd. Nog för att jag har hört om stekt gröt för att minska det man slänger men det här var ett nytt sätt. Hur gör man det?

    SvaraRadera
  2. Heavenly hel: Jag ska lägga in mitt te-kake recept när jag kommer hem. Det är inte särskilt komplicerat. Jag gör iordning mjölk/smör/jäst blandning först och blandar sedan i gröt-slatten. Späder sedan på med salt + valfri mjölsort tills jag är nöjd med min deg. Till dessa te-kakor använde jag ekologiskt Grahams- och vetemjöl special. Väldigt enkelt! Känns så tråkigt att behöva kasta gröt som blivit över.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails