lördag 3 oktober 2009

Vårt fina hus där vi bott sedan januari -08. Vi renoverar och donar mest hela tiden. Idag håller Jonas på med vår uppfart. Den tenderar att bli till en enda lång lerstig på våren och vi förebygger det genom att slänta av den nu. För att förtydliga ett tidigare inlägg så värmer vi alltså upp vårt hus med Jordvärme. Vi har också två härliga kakelugnar, samt en öppenspis och en vedspis i köket. Men de är mestadels för myseldning på hösten och vintern. Vi bytte från vedpanna till jordvärme förra sommaren och det är jag så glad över. Jordvärmen har hittills fungerat problemfritt och det känns så bra för miljösamvetet att vi inte "spyr" ut en massa koldioxid hela tiden.

I renoveringen som vi gör ingår det bland annat att tilläggsisolera ytterväggarna från insidan, gjuta ny betongplatta med golvvärme samt byte till energisnåla fönster. Det är inte gjort särskilt mycket i vårt hus sedan 60-70 skulle jag kunna tänka mig, därför känns allting så välbehövligt. Tänker visa bilder framöver...

För övrigt så för kvällen med sig en mini-kräftskiva. Vi fiskade kräftor tidigare i höst(vi har fiskerätt och egna burar, så ingen kräftpest här inte) i Ångermanälven som ligger 100 m från vårt hus och fick väldigt mycket kräftor. Så mycket så vi har kvar ca. 50 stycken som vi nu ska kalasa på ikväll.

Ha en fantastisk lördagkväll..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails