fredag 1 april 2011

Ett gott fiskrecept!


Bilden lånad här.

Ovan har ni gårdagens middag. Fisk och skaldjur är något som jag älskar att äta och tillaga. Dessutom är ju fisk (om man väljer fisk som finns med i den gröna guiden hos Naturskyddsföreningen) rätt så miljövänlig jämfört med kött och mycket nyttigare också.

Med hjälp av en kokbok samt lite experimenterande blev gårdagens fiskgryta med eko-torsk och eko-räkor från Änglamark en succé.

Tänkte därför dela med mig av receptet, goda fiskrecept växer liksom inte på träd.

-Fisk
-2 dl créme fraiche.
-1 dl vitt vin. (man kan byta ut vinet mot någon matsked med vitvinsvinäger och 1 dl vatten till).
-1,5 dl vatten.
-1 fiskbuljongtärning.
-dill

Värms upp tillsammans med en söndersmulad fiskbuljongtärning. När blandningen sjuder, lägg i fisken, skuren i lagom stora bitar (vit fisk men om det är torsk/kolja/sej/hoki etc har ingen betydelse). Vill man ha lite krämigare sås kan man reda av den med lite mjölk och vetemjöl.

Beroende på om fisken är tinad eller fryst tar det olika lång tid men beräkna mellan 5-12 minuter för fisken. Ett par minuter innan servering läggs räkorna i (annars blir de sega om de ligger i för länge). Precis innan servering klipps lite färsk dill över (alt. smula lite fryst dill i grytan).

Servera med kokt potatis och någon kokt grönsak (vi hade broccoli men ärtor är säkert väldigt gott också.)

Smaklig måltid!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails