måndag 28 februari 2011

Signes första lapptäcke!!

När jag låg på barn avdelningen med Signe började jag klippa lappar ur två örngott jag fyndat på second hand med tanken att det skulle bli ett lapptäcke till vår nyfödda lilla jänta. Dock kom jag aldrig längre än till själva klippandet utan det är först här hemma som jag har lyckats färdigställa kalaset. Och jag måste erkänna.....jag är TOKNÖJD!!!


Det ena örngottet (det blommiga) var i riktigt dåligt skick (håligt och nött) vilket gjorde att jag fick vara noga med att klippa och passa ut bitarna på den del av tyget som var i bra skick. Det örngottet skulle nog många klassat som skräp (det låg faktiskt i en matt-trase låda på second hand butiken) men med ett retro-blommönster som jag bara inte kunde motstå. I princip så fick jag det örngottet och det bruna kostade mig 5 kronor. Baksidan består av en hel bit av det bruna örngottet. Fodrat har jag gjort med en bit av en noppig fleece-filt som låg här hemma.Inte svårt alls. Jag gjorde först en mall i papp för att se hur stora rutor jag skulle ha. Mina är sådär 14 * 12 ungefär. Sedan var det bara att klippa. När jag hade tillräckligt många sick-sackade jag alla kanter och började sedan att nåla ihop dem som jag tyckte blev fint. Sydde ihop rad för rad och strök noggrant alla sömsmåner så de blev platta.

När jag hade sytt ihop alla lapp-raderna sydde jag ihop framsidan med baksidan men lämnade ena kortsidan öppen. Lade sedan in mitt utklippta fleece-tyg och sydde sedan igen kortsidan samt sydde fast fleecetyget med en raksöm runt om hela täcket.

Så här har jag gjort, men det finns säkert 100 olika varianter, en del som säkert är bättre än mitt sätt. Kul var det i alla fall!!

5 kommentarer:

 1. Wow så fint!
  Förstår att du är nöjd! :D

  SvaraRadera
 2. Jaa det blev superfint! Vad duktig du är. Tack, vad skoj att jag lyckades inspirera dig.

  /Mia :)

  SvaraRadera
 3. Tack så hjärtligt!! Fler täcken lär det bli...

  SvaraRadera
 4. Jättejätte fint! Harmoniska färger!

  SvaraRadera
 5. Come again: Tack, det värmer att ni gillar det!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails