En förfrågning efter sopprecept har inkommit och här kommer några:
Krämig och len rotfruktssoppa med baconcrisp
Linssoppa med orientalisk touch
Samt här nedanför recept på vår härliga Gulasch som vi gör med jämna mellanrum. Vi höftar alltid med ingredienserna och använder uteslutande älgfärs när vi lagar den men detta är originalreceptet:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd eller grön paprika
smör
250 g köttfärs
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 tsk malen spiskummin
1 burk krossade tomater (400g)
1 liter vatten
3 tärningar köttbuljong
salt
svartpeppar
Till serveringen turkisk yoghurt eller créme fraiche.
Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs grönsakerna i smöret utan att de tar särskilt mycket färg. Tillsätt köttfärsen och låt den bryna med. Pudra över paprikapulver och låt det fräsa med en stund. Tillsätt tomatpuré, resterande kryddor, krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Koka under lock ca. 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Toppa tallriken med en klick kall créme fraiche el. turkisk yoghurt. Ät gärna ett gott bröd till.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar