lördag 3 april 2010



Wilhelms 'nya' skor


Det bästa som finns är en mormor som har hamster-egenskaper. Dessa 80-tals sneakers är lyx att få sätta på Wilhelm. De förra ägarna var mina två bröder nu 24 och 20. Skor är bäst vällagrade och välanvända. :)

Duka vackert!


Ett härligt sätt att duka på är att köpa olika, vackra udda glas på Loppis. Varje person kan därför komma ihåg vilket glas som är deras. Ingen annan har ju ett likadant.

Trött liten doggie


Frisk luft och motion är bra för alla. Men trött blir man. Greta också!

Bästa utflyktsmaten


Ekologisk Smoothie från Ellas kitchen, korv med bröd och varm choklad är mums för små magar.

På skidtur


Jonas, jag, Greta och Wilhelm i pulkan. Wilhelms mormor och morfar också. Mysigt men bakhalt.

fredag 2 april 2010

Emmaljunga av 83 års modell.


Mina föräldrar inhandlade denna inför min ankomst i september -83. Funkar lika bra att sova i nu som för 27 år sedan.

På påsk promenad


Vintage Helly Hansen anorak som tillhört min snart 90 åriga farmor.

torsdag 1 april 2010

Fler hus att drömma om..


Nu finns det fler nya "hus till salu" utlagda på Reseles hemsida. Bland annat den underbara gården ovan med det fantastiska läget vid Ångermanälven.

Gå in och kolla. Kanske finns just ert drömhus här i Ångermanlands vackraste by.

Glad Påsk!

Bilden lånad här.

Idag på morgonen fick mina två pojkar varsitt påskägg. I Wilhelms fanns det russin samt några ytte-pytte små ekologiska chokladbitar (hans första choklad någonsin). I Jonas ägg blev det lakrits och smågodis av märket Ekorren, Sjölunda gård samt lite mörk ekochoklad. Han hade också en fairtrade/miljömärkt present i sitt.

Under dagen har lilleman varit påskgumma och bland annat besökt sin farfars drygt 90-åriga faster men även farmor och farfar.

Ikväll har Jonas lagat till en fördömlig älgköttgryta som vi ätit med eko-potatis, eko-broccoli och hemgjord svartvinbärsgelé.

Ha en härlig skärtorsdag allesammans!

onsdag 31 mars 2010

Vacker hejdå-bukett


Sista dagen på mitt gamla jobb. Tack alla barn, föräldrar och jobbarkompisar för den här tiden och för era fina ord. De värmer! På tisdag börjar jag på mitt nya jobb. Spännande!

tisdag 30 mars 2010

Second hand - Vinst på två olika sätt

Häromdagen var det någon som nämnde det här med second hand som är för dyrt. När det ändå kostade så mycket kunde man ju lika gärna gå och handla nya kläder på rea istället.

Själva idéen med att handla second hand går ju inte enbart ut på att man ska spara pengar. För mig är själv sparandet sekundärt och miljövinsten primär. Jag väljer att handla begagnat för att det sparar på miljön och jordens resurser. Sen att det är billigt är ju endast ett plus.

För mig är det ganska krångligt ibland i och med att jag helst vill köpa allt begagnat. Det kan vara svårt att hitta allt. Just nu är jag ute efter ett par barnsolglasögon men också galonvantar och utomhusleksaker. Och de ska vara begagnade annars får det va.

Att köpa nytt kommer för mig i andra hand. Och köper jag nytt vill jag helst handla ekologiskt eller närproducerat.

Igår handlade jag t.ex. praliner av min bi-mamma. Dem ska vi smaska på i påskhelgen och de är verkligen närproducerade!

Kläder för förskolan


Dessa kläder ropade jag in på nät-auktion häromdagen. Sammanlagt med frakt kommer de att kosta mig drygt 100 kronor. Byxor och tröja av märket Katvig.

Så här inför att Wilhelm skall börja på förskola, vilket han gör i början av maj, behövs det fyllas på med en del kläder.

Som förskollärare har man ett litet försprång med tanke på att jag vet hur det är på förskolan. Tänkte ge er andra föräldrar samma chans. Här kommer därför några välmenande råd sådär förälder till förälder.

-På en förskola leker man. Om ert barns kläder inte är sköna och funktionella eller inte får bli smutsiga är det bäst om de kläderna stannar hemma.
-Kolla med jämna mellanrum att ert barns kläder är i rätt storlek, hela och rena. (En gång skulle jag byta tröja på ett barn men den enda tröja som fanns var i strl 74, 6-9 månader. Sitter ganska dåligt på en tre-åring).
-Ha ett bra lager med extrakläder på förskolan. Förslag på vad som bör finnas: 3 par trosor/kalsonger, 3 par strumpor, ett par strumpbyxor/långkalsonger, 2 par byxor och 2 par långärmade tröjor, 2 t-shirts/linnen. Beroende på om det är sommar eller vinter kan det även behövas shorts/tjocksockar/extra vantar och mössa/keps.
-Nu under våren är det SUPERVIKTIGT med galonvantar och galonbyxor. Det är inte kul att bli blöt på en gång när man går ut. Ha förslagsvis även fler vantar på förskolan. På morgnarna kan det vara kallt men sedan under dagen tinar det upp och blir blött.

För övrigt är det också viktigt att påpeka att nummer ett, vad gäller barnkläder, är funktion. Glitter, söthet, coolhet, häftighet osv är INTE viktigt. För oss är det barnen i kläderna som är det viktiga inte kläderna som sitter på barnet. Det är vi vuxna som signalerar till våra barn att kläderna och utsidan är viktigt. Därför pratar vi på förskolan sällan om barnens kläder tillsammans med barnen. Att jämt berömma och kommentera deras snygga tröjor eller coola jeans är onödigt. Att däremot berömma en tröja som ser mjuk ut eller ett par skor som verkar snabba är en annan sak. Då är det inte utseendet som är det viktiga!

Några tankar från en "yrkesskadad" förskollärare. ;o)

söndag 28 mars 2010

Personlighets-analys


Bilden lånad här.

Idag fick jag höra av en äldre, manlig granne att jag är som ett "vitaminpiller".

Vad glad jag blev! Jag kanske är lite uppiggande som person. Hoppas det i alla fall.

Extremt rolig historia...



Ja här har ni mig i mina nya (second hand fyndade) Ray-Hans. Japp ni läste rätt. Dessa glasögon är inte av märket Ray-Ban utan av märket Ray-Han.

För att börja från början så skulle jag handla mat i Näsåker i fredags. Slinker in på Biståndsbutiken (som jag för övrigt inte besökt på evigheter pga att jag arbetar heltid och åt det helt andra hållet).

Eftersom en av mina önskningar inför sommaren är ett par Retro Ray-Bans av modellen Wayfarer blir jag STORMLYCKLIG när jag står i kassan på Biståndsbutiken och upptäcker ett par sådana. I want I want I want. Får dem i mina händer och är extremt glad. Betalar 10 kronor för dem och är ännu mer extremt glad. En liten fotnot är att jag inte tittar en enda gång på glasögonen förutom i den sekunden när jag ser att det är ett par Wayfarers som ligger där under glasrutan(dimmig och mjölkvit är den).

Kommer hem och skryter för Jonas om mitt super-klipp. Jonas tittar på mig och säger skeptiskt: Har du kollat så de är ett par Ray-Bans. Fattar du hur otroligt mycket kopior som görs av den modellen?!
Jag: Öhhhhh. Vaddå?! Jag kollar på glasögonen och läser det lilla märket "Ray-Hans". Sedan kollapsar jag i skrattkonvulsioner som knappt har slutat än. Jag skrattade så jag evigt höll på att avlida. Det var det roligaste på länge.

Fast egentligen väldigt synd också. Det hade varit så roligt med ett par Wayfarers för 10 spänn. För bra för att vara sant, inser jag nu så här i efterhand!


Här kan ni läsa mer om när Jonas tar ner mig på jorden.


Fyndat under gårdagen!



Tyvärr har vi här ytterligare en felvänd bild men ni ser ju vad det föreställer.

Igår var jag och Wilhelm på badhuset inne i stora staden (Sollefteå). Eftersom lilleman sover en stund efter lunch kom jag fram till att det var enklast att vi stannade kvar på stan och åt och sov istället för att åka hem.

100 % av gångerna vi åker till/från stan somnar Wilhelm i bilen, vilket inte alltid är så praktiskt eftersom
A: Han kanske behöver sova längre och det inte alltid är så lätt att fortsätta sovandet sedan man kört in på gården och stängt av bilen.
B: Det kanske inte är sovdags alls. För mycket sovning på dagen = mindre sovning på natten/senare sovning på kvällen/tidig uppstigning morgonen efter.

När Wilhelm låg och sov passade jag därför på att dra runt honom i vagnen på bland annat några Second hand butiker. Denna gång blev det Röda Korset på gågatan samt den stora loppisen under "Näbbar och Klor".

Fleece kläderna på den övre bilden betalade jag sammanlagt 50 kronor för och de är i kanonskick.

Bra fyndat av mig!

Second hand skidor



Inför påsklovet kanske det vore läge med nya skidor eller pjäxor. Och om inte till påsk kan man ju alltid ligga steget före inför nästa år. På loppisen som ligger under "Näbbar och klor" (se min Second hand Guide för mer info) finns det kanonfina skidor och även skridskor. Gör ett besök!

Frukost hemma hos oss


Wilhelm älskar kokta eko ägg. Mjuk och skön eko pyjamas från Po.p.
Related Posts with Thumbnails