onsdag 19 januari 2011

Verkligt virkligt!


Bilden lånad här.

Idag damp ett paket med garn ner i brevlådan. Bambugarn i härliga nyanser från stickaochvirka.se. Kvällen ägnas därför åt att slutföra projektet med lampskärmen av mormorsrutor. Ska bli så kul att se det färdiga resultatet!

I övrigt är jag lite sugen på att virka elefanten på bilden ovan. Frågan är bara; jag har inget mönster att följa utan endast bilden, kan jag få till en elefant i alla fall?! Om den blir bra ska jag dela med mig av mönstret för visst är "pellefanten" fin?!

Kolla in ett härligt barnrum!


Bilden lånad hos Kiiromi

Mia som har bloggen Kiiromi har bloggat här om sin dotters rum.

Ta en kik, helt fantastiskt och mycket re-makes och second hand!

tisdag 18 januari 2011

Wilhelms nya gardiner!


Vi har under hösten renoverat ett av sovrummen på övervåningen till Wilhelm. Han har hittills sovit inne hos oss men haft en jättestort lekrum på nedervåningen i anslutning till köket.

Med tanke på Lillis känns det helt naturligt att Wilhelm (som dessutom fyllt 2 år) bör få ett rum där han kan sova och ha sina leksaker för sig själv. Lekrummet bredvid köket kommer ju vara kvar ändå men det får han dela med sin lillasyster eller lillebror.

Vi bor ju i ett gammalt hus, byggt någon gång i slutet av 1800-talet eller början av 1900. Turen har gjort att jag har en sambo som är väldigt händig. Han har snickrat och renoverat på detta hus sedan vi flyttade hit. Jag har mestadels stått för markservice såsom mat och fika, lite målning ibland men även umgänge med Wilhelm så att Jonas fått snickra i fred.

Det är lite synd att jag bör ligga ned i och med att den roligaste delen med Wilhelms rum precis börjat, inredandet. Jag gör dock mitt bästa utifrån förutsättningarna. Rummet är tapetserat med väv som målats med nyansen äggskal. För er som tänker "Guuud så tråkigt i ett barnrum" ligger det mycket tanke bakom. Wilhelms rum skall vara ett lugnt rum där man skall kunna komma till ro på kvällen samtidigt som det skall stimulera under dagtid när lek är huvudsakliga aktiviteten där. Vitt är en neutral färg vilket ger mycket svängrum i fråga om gardiner/tavlor/hyllor/prydnader/färger i övrigt.

Garderobsdörrarna är målade i en fantastisk ljusgrön färg ungefär som första gräset som kommer upp på våren.

Har inbudat 3 m av tyget på bilden ovan från Tradera (jag ÄLSKAR ju som sagt second hand). Möbler är införskaffade second hand också (arvegods, arvegods arvegods =). En matta virkad av trasmattor har jag tillverkat och dessutom virkar jag för närvarande mormorsrutor som en kulspruta för att göra en lampskärm till rummet.

Läs mera här om Wilhelms rum. Och här kan ni se en liten bild på hur det såg ut tidigare.

Under fliken Renovering kan ni hitta mera om vårt hus och vad vi hittills åstadkommit.

Nu har jag inte skött mig!!

Jaha, där fick man för att man tyckte att allt gick som på räls. Gårdagens besök på Spec. MVC resulterade i stränga blickar från min läkare (tillika kvinna, fantastisk, överläkare med skinn lika tjockt som elefanters på näsan).

Senaste tiden har jag knappt känt av några sammandragningar och de senaste läkarbesöken har vittnat om att ingenting är på gång eller öppet vilket har känts tryggt. Jag har därför tummat lite på det här med liggandet och lagat en del mat, lekt med Wilhelm i hans lekrum osv osv.

Igår visade det sig därför att nu hade det börjat öppna sig igen till viss del. Inte hela vägen men just för tillfället är det endast dryga centimetern som är helt stängd. Inte riktigt det besked jag väntat mig men kanske inte helt oförklarligt heller med tanke på senaste veckans aktiviteter. Jag vet ju med mig att jag inte vilat så mycket som jag borde.

I och med att vi tagit oss ända hit (v. 33+3 idag) behöver jag inte fortsätta att gå på täta kontroller hos henne. "Kommer den så kommer den" som hon själv sa.

Men nu lägger jag mig ned igen!

måndag 17 januari 2011

Miljövänliga orkidéer.

Bilden lånad hos Amore Mio orchids.

I fredags när jag var i stan på MVC slank vi in på en blomsteraffär för att jag skulle kunna köpa lite tulpaner. Väl där kom jag på att vi hade rätt så dåligt med krukväxter också och därför köpte jag två, vita orkidéer som var av en variant som har många blommor men blommorna är ganska små. Jättefina!

Hemma upptäckte jag att det satt en liten etikett på blommorna "amore mio orchids, co2 free".
Hmm, vad innebär det tänkte då den miljömedvetna mamman och gick raskt in på hemsidan för detta företag, Amore Mio orchids.

Enligt företaget är de innehavare av det första växthuset i Nederländerna som inte drivs av naturgas. Istället använder de sig av grundvatten som pumpas upp från 80-100 m djup för att kyla ned respektive värma upp. På sommaren pumpas det kalla vattnet upp och används för att kyla ned växthuset sedan pumpas vattnet tillbaka ca. 20 grader varmt och kan då pumpas upp igen och användas för uppvärmning under vintern. Till detta används även en värmepump som kan hetta upp vattnet ytterligare. Denna pump går på förnyelsebar energi. Företaget räknar med att de sparar upp emot 40 % av energin mot vad som skulle gått åt vanligtvis.

Till och med etiketterna skall gå att lägga på komposten enligt dem.

Just vad gäller blommor och växter är det svårt att hitta varianter som är miljövänliga. Jag blev därför glatt överraskad över detta. Dock finns ingen officiell miljömärkning på blommorna utan det är endast företaget själv som valt att märka blommorna på detta sätt. Något kritisk kan man därför få vara. Men kul att det finns alternativ i alla fall!

Läs mera här om miljöarbetet hos Amore Mio Orchids.

Måndagsbestyr.

Veckans första dag har inletts med en härlig, vårdande hårinpackning.
  • 1 msk honung (Väljer man ekologisk/närproducerad honung samt ekologisk olivolja så har man världens mest miljövänliga inpackning)
  • 1 msk olivolja
  • eventuellt 8-10 droppar av någon eterisk olja. (Jag valde 50/50 av lavendel och citron, den doften känns så vårig för mig.
Om man har väldigt kort hår alternativt väldigt långt hår kan det vara idé att modifiera mängderna något. Strykes på vått hår och låt sitta i 20-30 min. Tvätta sedan ur med shampo.

Det är tätt på given nu och idag har jag en tid hos Specialist Mödravården. I fredags var jag på "vanliga" mvc och då var allt frid och fröjd så jag hoppas att samma gäller för besöket idag.

I övrigt fortsätter jag att sticka på Wilhelms ullstrumpor, virka mormorsrutor till min lampa samt fundera över vad nästa projekt skall bli! Kram på er allihopa.

söndag 16 januari 2011

Tulpanens dag!

Igår var det (enligt lokalradion) tulpanens dag och det passade mig alldeles utmärkt i och med att jag under fredagen införskaffat mig lite tulpaner när jag besökte stan för koll hos MVC.

Allt var fint med både lillis och mig. Även om jag gärna hade sett att jag lagt på mig lite mer än 6 kg sedan inskrivningen. Livmodern, fostervattnet, moderkakan och lillis väger ju det tillsammans ungefär vilket innebär att jag inte gått upp nästan någonting själv.

Vis från vår förstfödda vet jag att jag rasar i vikt av amningen och därför skulle jag önska att det fanns lite mer att ta av. Vet dock inte riktigt vad jag skall göra åt saken. Jag äter så mycket det går och tillsätter gärna lite extra grädde eller smör i maten. Utöver det har jag svårt att komma på vad mer jag kan göra.

Tulpanerna står i min favoritvas, en Upsala-Ekeby som fanns på gården när vi flyttade hit. Bredvid har vi en retro sköldpadda signerad Lisa Larson. Duken har funnits i vår ägo så länge så jag inte minns var vi fått den ifrån.
Related Posts with Thumbnails