lördag 27 mars 2010

Inför Earth hour


Kortet är taget strax innan Earth hour. Påskfint med en tupp jag köpt på Loppis idag.

fredag 26 mars 2010

Fredagsmys


Ekorrens ekologiska smågodis i finaste Loppis-fyndade skålen. Mums!

Lagerrensning hos Kretsa


Kretsa skall göra om sin hemsida och har därför 50 % rabatt på alla varor i butiken, baby/barnkläder, leksaker, hudvård etc etc.

Finns jättemycket fint. Wilhelm är stolt ägare till de växtfärgade ekologiska vaxkritorna.

Nu ska jag bli hobbykemist!



Vad är det för något på bilden undrar ni säkert. Svaret är att det är bivax som jag köpt av en förälder till ett barn på mitt jobb. Visst minns ni min lilla bisalva?

Nu har jag tänkt mig att jag, hos VitaVera, ska inhandla ekologiskt shea smör, ekologisk jojoba olja och sedan tillsammans med bivaxet skapa en slags kräm.
Både ekologiskt och utan tillsatser.
Jag vet ju precis vad jag stoppat i krämen. Lovar att berätta hur det gick!

Barnfamiljer sökes till Resele!




Kan ni se er själva leva i dessa hus? Om ni kan det så tycker jag att ni ska gå in här för att få reda på lite mer information. Alla dessa hus ligger i vår vackra by Resele i Ångermanland. 20 minuters bilfärd från Sollefteå, ca 10 minuter från Näsåker.

Om ni har en önskelista som liknar denna så är Resele något för er:

-Lugn och ro, ingen stress eller press.
-Billiga hus med otroliga möjligheter.
-Otroligt vacker natur, både vinter, vår, sommar och höst.
-Underbara skogar med möjlighet till både bärplockning, fiske och vandring.
-En nybyggd skola, miljömärkt för andra året i rad med Grön Flagg. Förskola, fritidshem och åk. F-6. Mindre barngrupper.
-Bibliotek och livsmedelsbutik.
-Aktiv idrottsförening som förfogar över idrottshall, skridskobana, fotbollsplan, elljusspår, badplatser och friidrottsanläggning. I år har föreningen bland annat haft aerobics, innebandy för vuxna, innebandy för barn, danskurs, friidrottsläger, skidträning etc etc
-Hembygdsförening med möjlighet till släktforskning, sommarloppis, café etc.

Och givetvis är vi som bor här genomtrevliga och lättsamma!

Ni är varmt välkomna att komma hit för att hälsa på. =o)

torsdag 25 mars 2010

Miljön i politiken

Hörde på radion igår att inför valet ligger miljön som "prio" fem hos oss väljare enligt någon studie som kommit nu. Det som var viktigast för oss var jobben, på andra plats vården, tredje plats; skolan, fjärde plats; äldrevården och som jag skrev ovan, miljön på femte plats.

Det gläder mig att miljön är en viktig fråga för så många och det blir intressant att se vilken betydelse det får vid valet.

On a mission!


Jag och Greta hämtar tidningen. Wilhelm ville att vi skulle kliva upp vid 05.00 imorse och så fick det bli. Status för dagen är alltså: lite trött och mycket träningsvärk. Ha en underbar dag.

onsdag 24 mars 2010

Såååå mycket att göra..

Jag är hemskt ledsen över att bloggen fått vara obloggad senaste dagarna men det har bara inte hunnits med. Möte på mitt nya jobb har varvats med andra möten, aerobics och diverse annat.

Fem dagar kvar på mitt "gamla" jobb och sedan är det dags för det nya. Jag har otroligt mycket som ska hinnas med nu sista dagarna. Diverse utvecklingssamtal och annat smått och gott.

Jag lovar att bättra mig! =o)

Berätta hur ni haft det hittills i veckan?!

söndag 21 mars 2010

Snötäckta nipor i Resele


Världens vackraste by! Alla kategorier.

Istappar


Har aldrig sett något liknande men vackert är det.

Greta och Cocos


Terrier eller shetlandsponny spelar ingen roll. Vi kan vara vänner ändå!

Härliga eko-produkter



I början av december handlade jag en massa eko-produkter från Hildur. Jag lovade då att jag skulle berätta om dessa. (Läs mera här)

Vad gäller ansiktskrämen från Eco-cosmetics är jag kanon-nöjd. Jag brukar alltid vara torr i ansiktet under vintern men denna gång har det inte alls varit så. Den har en mjuk, härlig doft och känns väldigt krämig men ändå lätt. Krämen är dryg och fortfarande finns det kvar i tuben (det är snart fyra månader sedan jag började använda den). Priset låg kring 100 lappen och den är miljömärkt med Ecocert. Högt betyg för ansiktskrämen alltså!!

Shampo och balsam från Eco-cosmetics får lite delat betyg. Shampot passade inte mitt hår alls. Jag upplevde att jag behövde ta väldigt stor mängd vid varje tvätt samt att håret kändes rätt torrt och sprött efteråt. Det innebar att jag tog mera balsam vid varje tvätt så det tog slut jättefort. Eco-cosmetics balsam tyckte jag om men shampot passade inte mig.

Duschgele från So'bio Etic är jag nöjd med. Varm, rätt stark doft och inte så stor flaska men på det hela taget en bra produkt som jag gärna använder igen.

Slutsats är att ansiktskrämen med Ginseng och Granatäpple från Eco-cosmetics är ett "must have" för mig i fortsättningen. Shampot fungerade inte bra på mitt hår, men kan säkert vara bra för någon annan. Balsam och duschgele är helt ok!
Related Posts with Thumbnails