lördag 30 april 2011

En liten filt till Signe.

Igår fick jag en stund över och satte mig för att sy en filt till Signe. Det blommiga tyget är en bit av en gardinkappa som jag köpt i Örnsköldsvik på second hand. Det rosa tyget är en fleecefilt som inhandlats på samma butik. Filten blev perfekt att ha i vår second hand fyndade syskonvagn för den liggdelen är ganska smal. Dessutom gillar jag färgerna.

Radio och mat.

Lyssnar på Kossornas Planet i P4 samtidigt som jag lägger kyckling i marinad. Hör om kompost och återbruk samtidigt som det blandas limesaft, krossad vitlök, hackad chili, olivolja och paprika krydda. Världens kalaskombination! Mer Kossornas planet åt folket.

fredag 29 april 2011

Kanske kökslampa.

Har genom mina föräldrar fått tag i två industrilampor(se bilden). Om man målar om dem och gör om dem en aning kommer de att bli jättefina i mitt kök.

torsdag 28 april 2011

Älskade nässlor!

Lycka är att återigen få plocka nässlor i slänten vid vårt hus för att blanda i både ditt och datt.

-Världens godaste nässelpaj.
-Torkade nässlor att ha i te, på filen, i gröten, i smoothien, i brödet osv osv
-I smoothie.
-Eller lite avkok på nässlor som hårskölj.

Idag använder jag dem till min raw-food lunch; en vårsmoothie med sting.
Mango, banan, vita vinbär, färska nässlor, färsk ingefära och kiwi mixas tillsammans med en skvätt mjölk. Ätes fördelaktigt med en äggmacka till!!

Verkligheten vaknar.

Jag älskar den här tiden!

Det är som att världen skriker VAKNA!!! En ljuvlig promenad i solskenet med fågelkvitter och härliga dofter gör att vintern ter sig så fjärran. Att denna fantastiska värld som formligen exploderar av färg, liv och ljus tills nyligen var försiktigt inslaget i en tyst, sirlig, vit spets är svårt att tro.

Återigen; Jag älskar den här tiden!!

tisdag 26 april 2011

Ett av de senaste second hand-inköpen.

En bodysuit från Katvig som kostade mig 20 kr.

Pippi-klänning.

Jag älskar den gröna 70-tals klänningen med hästar. Den är egentligen för stor för Signe än så länge men i sommar hoppas jag att den ska passa perfekt.

Burka lite grand.

Vad kan man göra med en glasburk som tidigare innehållit krav och fairtrade märkt snabbkaffe? En förvaring för virknålarna gjorde jag. Har ni andra förslag?

söndag 24 april 2011

Lillans leksaker.

Detta fina 70-tals babygym hittade jag på second hand i Örnsköldsvik i höstas. Signe älskar det. Det plingar, har glada färger och är lite lagom greppvänligt.

Glad påsk part II

Min påsk-outfit är second hand; rutig skjorta i grönt, lila och gult, grönt läderbälte och mörka jeans.
Related Posts with Thumbnails