fredag 22 oktober 2010

Krom-fritt lammskinn.

-11 grader igår och därför åker fårskinnet fram. Mjukt och skönt säger Wilhelm och gosar ner sig. Vårt fårskinn är köpt av vår granne "Sortegårdens får och hantverk". Hon har får av bla raserna Rya och Åsen. Skinnen bereds på helt naturliga sätt utan krom och nickel. Tvättbara skinn är oftast behandlade med sådana ämnen. Mitt skinn vädrar jag, eller om det är vinter så kan jag gnugga det i snön. Naturligt och eko!

onsdag 20 oktober 2010

Snön har kommit till Resele.

tisdag 19 oktober 2010

Kryddor på tork.

Min rosmarin planta har jag tagit in och planterat i en kruka. Den är stor som en mindre buske och jag hoppas att den ska hålla sig fin över vintern även inomhus där det är varmare och torrare än vad den hittills upplevt. Resterande kryddor har jag hängt upp på tork i köksfönstret, mynta, citronmeliss, timjan och citrontimjan. Har ni något kul förslag på användningsområden för kryddorna? Har funderat lite på att använda den torra myntan i te.

Fascinerande fakta.

Ett enda vindkraftverk till havs kan varje år minska utsläppen av koldioxid med 20 000 ton. Det motsvarar ungefär vad 7000 bilar årligen genererar. Hämtat ur "100 sätt att rädda världen..." skriven av Johan Tell

måndag 18 oktober 2010

Ut och gå!

Wilhelm, Greta och jag ska ut och gå. Wilhelm i second hand fyndade överdragsbyxor med tillhörande jacka (PO.P) samt underbara mössan och vantarna i tovad eko-ull från Näva (www.ekotextil.se). Kalas-kläder att ha utomhus nu.
Related Posts with Thumbnails